Vi prøver oss med noen sommerviner i håp om at finværet skal komme.

Lette sommerviner

Vi prøver oss denne gang med noen delikate sommerviner som kan nytes ute i sola. Eller innendørs i håp om at regnet skal gi seg.

 

Det har vært en begredelig sommer med tanke på nipping av en lett og delikat rosévin eller en frisk og kald hvitvin på terrassen. Men en gang må vel solen og varmen forbarme seg over oss?

Ukens viner er lette og delikate sommerviner fra Østerrike. Samtlige har meget bra kvalitet i forhold til prisen, som er riktig så hyggelig, og flere av vinene er å få i polhyllene.

Rudolf Rabl har 80 hektar med vinmarker i Kamtal-området, og har i en årrekke levert gode kjøp på Vinmonopolet. Når det gjelder 2015-årgangen, er rosévinen, som er laget av druen zweigelt, en herlig frisk rosé med forsiktig bærpreg og kalkaktige mineraler.

De to hvitvinene laget av grüner veltliner er også meget bra, skjønt den dyreste er best.

Fra Østerrike kommer også Topf Zweigelt Rosé som nettopp har kommet i 2015-årgangen. Toppvinene til Topf er kanonbra og kostbare. Denne er bare billig og veldig bra.

Ukas anbefaling

6

1695901 A.A. Badenhorst White Blend 2013 (Sør-Afrika) kr 269,90

Nokså kraftig gulfarge og lukter av tropisk frukt, voks, te med fersken sammen med forsiktig mineralpreg. Bra fylde og smaker av sitrus sammen med tørket gress og urter. I tillegg kommer en solid dose mineraler og meget bra syrlighet i avslutningen. Laget av ti forskjellige druesorter der chenin blanc er representert med 35 prosent. De øvrige er en miks av hvite Rhône-druer og et par italienske sorter. (89)

Øvrige

6

9186801 Rabl Zweigelt Rosé 2015 (Rabl, Kamptal, Østerrike) kr 135,-

Lys rosa farge og lukter av sitrus sammen med røde bær og en tøtsj av kalkaktige mineraler. Lett og delikat smak der det går i eple og sitrus sammen med en tøtsj av røde bær. God og syrlig avslutning. (85)

8044301 Rabl Grüner Veltliner 2015 (Rabl, Kamptal, Østerrike) kr 135,-

Lys gulfarge med forsiktig grønnskjær og lukter av modne pærer sammen med sitrus og tropisk frukt. Lett og delikat smak av sitrus og pære sammen med urter og krydder. Bra syrlighet i avslutningen. (85)

3665701 Rabl Langenlois Kamptal Grüner Veltliner 2015 (Rabl, Kamptal, Østerrike) kr 160,-

Lys gulfarge og lukter av sitrus sammen med lyse blomster og krydder. Middels kraftig smak av sitrus og pære sammen med noe krydder. Bra syre og forsiktig bitterhet i avslutningen. (87)

1494501 Topf Zweigelt Rosé 2015 (Weingut Johann Topf, Østerrike) kr 119,90

Svært lys rosa farge og lukter av lyse blomster sammen med sitrus og forsiktig bærpreg. Lett og delikat smak der det går i eple og sitrus sammen med forsiktig preg av lyng og bær. Bra syrlighet i avslutningen. (84)