Marc Morey har en rekke nydelige hvite burgundere på polet.

Herlige burgundere

Sabine Mollard lager fantastiske hvite burgundere.

 

Domaine Marc Morey holder til i Chassagne-Montrachet i Burgund og en rekke av firmaets fabelaktige hvitviner er å få på polet.

I dag er det Sabine Mollard som står for driften av Marc Morey, etter at hun overtok eiendommen av sin far i 2003. I et vanlig år produserer hun 60.000 flasker fra sine parseller som dekker en rekke appellasjoner i regionen, blant annet fra grand cru vinmarken Batard-Montrachet og en rekke parseller i premier cru vinmarkene i Chassagne og Pulligny.

Dessverre koster vinene det som best kan betegnes som skjorta, men dette er prisnivået på viner som dette, og strengt tatt er de verdt pengene – dersom en er villig til å bruke så mye penger på vin.

Ny på polet er Blanc de Blancs 2009 fra Louis Roederer, firmaet bak sagnomsuste Cristal. Og også her snakker vi om skjorta, men denne champagnen er superdelikat, har alt og må være det nærmeste en kommer Cristal – uten at prisen er tilsvarende.

På tampen tar vi også med oss Ochota Barrels Texture like Sun som er en meget bra forsiktig uklar vin på pinot noir og annet fra Australia.

Ukas anbefaling

6

8044301 Rabl Grüner Veltliner 2016 (Kamptal, Østerrike) kr 141,90

Rudolf Rabl fra Østerrike lager meget bra viner til hyggelige priser, ikke minst denne vinen her som er laget på grüner veltliner, Østerrikes egen drue. Lys gulfarge og lukter av fersken pære og hvit pepper. Lett og delikat smak av sitrus sammen med pære og noe urteaktig. God og syrlig avslutning. Drikk til reker og krabbe eller til alt og ingenting. Er å få på de aller fleste polutsalg. (84)

Øvrige

5

7421101 Marc Morey Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Caillerets 2014 (Burgund, Frankrike) kr 680,-

Middels kraftig gulfarge og lukter av modent eple, tropisk frukt, lyse blomster, og eksotisk tre. Stor konsentrasjon og smaker av eple sammen med
tropisk frukt sammen med mineraler og en god dose eik. (95)

1250001 Marc Morey Chassagne-Montrachet 1er Cru En Virondot 2012 (Burgund, Frankrike) kr 569,90

Nokså dyp gulfarge. Lukter av sitrus sammen med eple, kaprifol, smørmalt og mineraler. Stor konsentrasjon og smaker av sitrus og syrlige epler sammen med voks, en god del fat og mineraler. Meget bra syre. (93)

1636201 Louis Roederer Blanc de Blancs 2009 (Champagne, Frankrike) kr 669,90

Lys gulfarge ørsmå bobler som stiger langsomt opp av glasset. Lukter av grønt eple sammen med limesitrus og bakst. Nydelig sitrus og smaker av eple, sitrus og forsiktig lagringspreg. Nydelig
syre og i det hele tatt fabelaktig balanse. (94)

3406901 Ochota Barrels Texture like Sun 2016 (Adelaide Hills, Australia) kr 284,90

Nokså lys forsiktig uklar farge. Lukter av forsiktig utviklet rognebærfrukt sammen med jordbær og lyse blomster. Bra fylde og myk og deilig i munnen. Smaker av jordbær sammen med urter og mineraler. Noe tanniner og bra syre. (89)