Den første hemmelige vinen i Batch-serien er en lekker gyllengul og forsiktig uklar boblevin.

Hemmelige bobler

Nytt på polet er en vin som du ikke får vite noe om før den er utsolgt.

 

Det er vinimportøren Natural Selections som kommer med vinen Batch. Utover at vinen er laget i EU og har 11,5 prosent alkohol, er det lite og ingen informasjon om den.

Ifølge importøren er vinen laget for å stille spørsmål ved opplevelsen av vinen og dennes kvalitet – og ikke minst hva som skjer med drikkeopplevelsen når vi ikke vet hva vi drikker. Den første Batch er en musserende vin, senere kommer det både en rød og hvit. Vinene som lanseres i serien vil være tilgjengelige i begrensede opplag og vil avsløres på www.vinbatch.no når partiet er sluttsolgt. Undertegnede har en mistanke om hva slags vin det er snakk om, men vil ikke røpe det her. Det får du nesten smake deg fram til selv.

Ukens øvrige viner er nyheter nå i mai, og Muscadeten fra Domaine Pépière er en herlig sommer- og skalldyrvin.

Ellers har Antinoris Tignanello kommet i 2013-årgangen. Den er intet mindre enn fantastisk bra. Strålende balansert med struktur for et langt liv. God i dag, men bør lagres – for dette er en vin som har enda mer å gi.

Dyrt ja, men billig sammenlignet med andre viner av tilsvarende kvalitet.

Ukas anbefaling

6

3876501 Terramia Rosso Toscano 2015 Toscana, Italia) kr 129,90

Nytt på polet i mai er en herlig billigvin der vinekspert Mai Tjemsland (MW) står for blandingen. Vinen er gjæret på ståltanker for mest mulig ren frukt, og er laget av sangiovese og merlot. Middels kraftig rubinrød farge. Lukter av modne bær sammen med urter. Middels fylde. Smaker saftig bærfrukt sammen med urter. Forsiktige tanniner og bra syrlighet i avslutningen. Perfekt sommervin til grill og alt mulig.

Øvrige

6

7627301 Natural Selections Batch (EU) kr 219,90

Gul til lys oransje i fargen som er forsiktig uklar. Lette og fine bobler. Lukter av sitrus og eple med forsiktig mineralpreg. Lett og delikat smak der det går i sitrus sammen med urter, noe vegetalt og mineraler. God og syrlig avslutning.

861801 Dom. Pépière Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie 2015 (Loire, Frankrike) kr 166,70

Lys gulgrønn farge. Lukter av sitrus og grønt eple sammen med sjø og noe urteaktig. Lett og delikat smak av sitrus og umoden pære sammen med
forsiktige mineraltoner. Bra syrlighet i avslutningen.

5

5000601 Antinori Tignanello 2013 (Toscana, Italia) kr 589,-

Nokså kraftig rødbrunlilla farge. Nydelig lukt av utviklet kirsebærfrukt sammen med lær, tobakk og sedertre. Stor konsentrasjon. Smaker av mørk og syrlig kirsebærfrukt sammen med nydelig integrert eik. Relativt tøffe tanniner og nydelig syre.

4

7262304 Dunes & Greene Moscato Split Pick (Riverland, Australia) kr 44,70 for 0,2 liter

Lys rosa farge og forsiktige bobler. Lukter av moscatodrue, mango og blomster. Tropisk moscato i smaken sammen med noe forsiktig vegetalt. En god del sødme balansert mot meget bra syrlighet.