Byløvene

Desserten som har alt

Ønsker du å synde på dessertfronten, kan du like gjerne gjøre det skikkelig - med «la bomba».

Dagsavisen anmelder

Er du i et manisk «telle kalorier-humør», kan du bare slutte å lese nå. Dagens dessert er en skikkelig bombe - deilig full av høstlige smaker, sødme og fylde. Desserten inneholder alt du ikke bør spise for ofte i for store mengder. Men når du først unner deg en søt avslutning på middagsmåltidet - og spesielt nå på høsten - bør det være med kraftige smaker som kler årstida.

Frosne solbær, sukker og legendarisk madeiravin danner grunnlaget for den friske delen av desserten, mens karamell, fløte, hvit sjokolade og en klype salt tar ansvaret for den fyldige delen av komposisjonen. En frossen, mørk sjokolade-cremeux i bunnen er tyngdepunktet som alle de andre smakene er bygget rundt. I en slik cremeux bruker vi kvalitetssjokolade fra Frankrike for å få et perfekt resultat.

Selve cremeux‘en er holdbar noen uker i fryseren, godt innpakket. Her har du altså en kjekk dessert som kan lages ferdig i god tid før «gourmetkvelder» og andre selskapelige anledninger der man uansett har nok av andre ting å henge fingrene i.

Som et fruktig garnityr bruker jeg solbær, også disse fra fryseren. Solbær egner seg ypperlig til kandisering, men denne prosessen tar fort vekk en ukes tid, så her må det planlegges. Men det er en gøyal aktivitet som anbefales til den som har ti minutter å avse hver dag i en ukes tid.

Plukker du i tillegg noen av årets siste kløversyrer på din neste tur på stien, så setter de en fin liten signatur på retten. (NTB Tema)

La bomba

Ingredienser (4 personer)

Sjokolade-
cremeux:

10 eggeplommer