Leclerc Briant kommer med herlige biodynamiske champagner.

Deilige biobobler

Nytt på polet er et trekløver med biodynamiske champagner fra Leclerc Briant.

 

Leclerc Briant er en av de få champagneprodusentene som lager biodynamisk vin – og her snakker vi om vin som også er vegansk.

I 2012 overtok Frédéric Zeimett eiendommen, og han har fortsatt den biodynamiske produksjonen. Vinene har i hvert fall ikke blitt dårligere etter at han overtok champagnehuset.

Best er vintagen som nå kommer i 2007-årgangen. Den er laget av røde druer i form av 70 prosent pinot noir og resten pinot meunier. Vinen har ligget åtte år på bunnfallet før omkorking i 2015. Dette er en fabelaktig champagne og et meget godt kjøp.

Også standardvinen Brut Réserve og roséen er også meget bra. Sistnevnte er laget av chardonnay som har fått en liten dose på fem prosent av rødvin laget på pinot noir.

På tampen tar vi også med oss oransjevinen Matassa Cuvée Alexandria som nå har kommet i 2015-årgangen.Dette er bare en herlig vin, forutsatt at du liker denne vintypen.

Ukas anbefaling

6

5225301 Fiesta de Azuly y Garanza 2015(Navarra, Spania) kr 139,90

Dette er en økologisk billigvin med svært så anstendig kvalitet. Laget av 70 prosent tempranillo og resten garnacha. Middels kraftig rødlilla farge. Lukter av syrlig kirsebærfrukt og lyse blomster. Middels fylde og smaker av røde bær sammen med krydder og urter. Forsiktige tanniner og bra syrlighet i avslutningen. En vin som kan brukes til alt og ingenting. (92)

Øvrige

6

5483101 Leclerc Briant Brut Millésime 2007 (Champagne, Frankrike) kr 449,90

Svært dyp gulfarge og har lette og superfine bobler. Lukter av svakt oksidert eple sammen med bakst og tøtsj av surkål. Kremaktig mousse og mye smak der det går i modne og melne epler sammen med bakst.
Lang og syrlig avslutning. (92)

5409201 Leclerc Briant Rosé Brut (Champagne, Frankrike) kr 389,90

Løkskallrosa farge og superfine bobler. Eple, bakst og antydning til noe bærpreg i lukten. Lett og delikat smak der det går i rødt og syrlig eple, eplekjerner og lagringspreg. Super syrlighet i avslutningen. (91)

5409301 Leclerc Briant Brut Réserve (Champagne, Frankrike) kr 369,90

Middels kraftig gulfarge og lette og fine bobler som stiger langsomt opp av glasset. Lukter av modne epler sammen med bakst: Bra fylde og smaker av modne epler sammen med sitrus og fint lagringspreg. Bra
syrlighet i avslutningen. (90)

1156601 Matassa Cuvée Alexandria 2015 (Côtes Catalanes, Frankrike) kroner 274,90

Lys oransje farge og lukter av grapefrukt, lyse blomster og muskatdrue. Knastørr smak, bra fylde, grapefrukt sammen med noe naturvinaktig i smaken. Noe tanniner og meget bra syre. (90)