PÅ PAPP: Det er sommer og tid for papp. Her et utvalg viner med anstendig kvalitet. ALLE FOTO: TORE BRULAND

Bra sommerpapp

Ukas viner er et knippe kartongviner som passer utmerket når sommeren en gang kommer.

 

3 Winner Deep Roots Riesling er den absolutte vinneren når det gjelder vinene undertegnede har smakt seg gjennom av hvit pappvin. I dette tilfellet snakker vi om en relativt liten kartong med halvannen liter tysk riesling.

Bak 3 Winner står rieslingekspertene Stefan Winter, Pilipp Wittmann og Jochen Dreissigacer som samtlige holder hus i Rheinhessen. Resultatet er strålende, og vinen er et meget bra kjøp, til tross for at den koster noe mer enn vanlig til å være vin som dette. Yamada Pecorino er pappvarianten av den hvite «pinnevinen» og også dette er godt, selv om flaskevarianten av samme vin er hakket bedre.

Domaine du Tariquets vanlige vin er blant landets mest solgte viner. I tillegg byr produsenten og en chardonnayvin på kartong som på ingen måte er verst.

På tampen tar vi også med oss med oss en soave fra produsenten Coffele som er en lett og delikat sommervin til alt og ingenting.

Ukas anbefaling

5

7425902 Bivrost Cask Aquavit (Aurora Spirit AS, Troms, Norge) kr 379,90 for 0,5 liter

Nykommer på polet laget av potetsprit, vann fra Lyngsalpene og karve fra Inderøy pluss en rekke andre krydderier. Og resultatet har blitt riktig så bra. Lys gulfarge. Lukter av anis og dill og karve. Bra fylde og tykk i konsistensen. Masse smak der det går i komplekst krydderpreg i form av anis, karve og sitrus. Tørr finish og lang ettersmak. (88)

Øvrige

6

7629706 3 Winner Deep Roots Riesling Trocken (3 Winzer, Rheinhessen, Tyskland) kr 249,90 for 1,5 liter

Svært lys gulfarge. Lukter av tropisk frukt sammen med blomster. Lett og delikat smak der det går i sitrus og tropisk frukt sammen med forsiktig mineralpreg. Helt strålende syre
i avslutningen. (86)

5

5974706 Yamada Pecorino 2016 (Zaccagnini, Montepulciano, Italia) kr 419,90 for tre liter

Middels kraftig gulfarge. Sitrus og pære sammen med mineraltoner i lukten. Middels fylde og smaker av sitrus, pære og urter. Syrlig og god avslutning. (84)

3506306 Tariquet Chardonnay 2016 (Côtes de Gascogne, Frankrike) kr 414,50 for tre liter

Middels kraftig gulfarge. Lukter av sitrus, tropisk frukt og blomster. Middels fylde og smaker av sitrus sammen med tropisk frukt og urter. Bra syrlighet i avslutningen. (83)

4539601 Coffele Soave 2016 (Veneto, Italia) kr 399,90 for tre liter

Svært lys farge og lukt av sitrus sammen fersken og urter. Lett og delikat smak av fersken, sitrus og noe forsiktig vegetalt. Bra syrlighet i avslutningen. (83)