Lisa snur på flisa

Det går litt over styr når Lisa Tønne skal holde rede på to småbarn og en kanin og et badebasseng, samtidig som journalisten ringer om årets 
sommershow på Latter.

- Her er det mye sommerferie, kan du tro, med en på tre år og en på 16 måneder!

Lisa Tønne er hjemme i hagen på Ekeberg, sammen med sønnen Jakob og datteren Lola. Samt kaninen Mullis. Og et badebasseng som får vann fra en hageslange. Men egentlig skulle dette sommerintervjuet handle om noe helt annet. Om utescenen på Latter på Aker Brygge og årets sommershow, med Lisa Tønne i rollen som vilter og selvopptatt primadonna.

- Det har vært veldig gøy! Vi begynte allerede i mai og har spilt veldig lenge, mye lenger enn sommershow pleier å gå til vanlig, forteller Tønne.

 

Overraskende god stemning

Sammen med det mannlige trekløveret Christer Torjussen, Andy Taffs og Hans Morten Hansen serverer Tønne et oppkok av vitser og skråblikk på dagliglivets mer eller mindre lattervekkende sider. Her er ingenting for lite, for pinlig eller for dumt til å harseleres med. Det vil si at publikum får servert den sedvanlige miksen av velkjente stand-up-temaer som samliv og singelliv, pupp og pung, kjendiser og mannen i gata og utlendingers møte med merksnodige nordmenn. Et tilbakelent og allsidig sommershow, med innslag av både sang og dans og ville stunts, skal vi tro kritikerne.

- Det er jeg som er en slags rød tråd i showet. Det begynner med at jeg har et et musikalaktig åpningsnummer, hvor jeg drømmer om å stå i masse kostymeskift og skal være litt sånn råflott. Men så er det veldig vanskelig med disse tykkfalne danserne som står sammen med meg på scenen, forteller Lisa Tønne.

- Har det dårlige været lagt noen demper på stemningen?

- Nei, egentlig ikke. Stemningen har vært overraskende bra, selv når det har regnet. Publikum sitter under store seil som er spent opp i bakgården, så de slipper å bli våte og kalde. Det er dårligere stelt med oss. Bak scenen sitter vi under et lite partytelt med en portabel do ved siden av som blir full av tiss. Artistlivet er visst ikke så glamorøst som de skal ha det til.

 

Deilig med sommerferie

Glamorøst er heller ikke livet som tobarnsmor, for nå har barna fått med seg at mamma er opptatt i telefonen og ikke lenger er med på leken.

- Men jeg er jo kjempeheldig som ...

- NEI, LOLA! IKKE SLÅ KANINEN! BARE KOS MED DEN!

- ... jeg er heldig som jobber sånn som dette. Mens andre må jobbe fra morgen til kveld kan jeg være sammen med barna hele dagen. Sånn sett kan et artistliv fint kombineres med å ha småbarn, bare man har en mann som kommer hjem på ettermiddagen og kan overta. Og det har jeg. Enn så lenge.

- NÅ SKAL VI HUSKE DEN ANDRE VEIEN! WOW!! BLIR DET MER SPENNENDE ENN DETTE??!!

- Han på tre har vært med og sett på showet, han.

- JA, LOLA, DET ER EN VOVVOV!

- Han syntes det var kjempegøy. Han satt der med en pose med Smash og fulgte med.

- BARE LA HENNE GÅ LITT RUNDT MED HUSKA TIL JEG ER FERDIG, JAKOB! NÆMEN, SITTER DU FAST, LOLA? NÅ ER BASSENGET SNART KLART!

- Men det er jo hyggelig med sommershow, det lar seg fint kombinere med mann og ferie. En gang var jeg med på et sommershow på Tjøme. Da ble det jo ferie også.

- NEI, LOLA, DER HAR DET VÆRT VANN TIL KANINEN. DET ER IKKE NOE SÆRLIG Å DRIKKE.

- Skal du ha ferie selv i sommer?

- Ja, vi drar på ferie de to siste ukene i juli, vi skal til min fars hytte utenfor Trondheim. Det blir veldig deilig.

- NÆMEN, VILLE DU IKKE OPPÅ DEN TRAPPEN DER? DU BLIR NØDT TIL Å BEGYNNE Å SNAKKE SNART, LOLA. DET ER VANSKELIG Å FORSTÅ HVA DU VIL. JA, BABOY FYLLER OPP BASSENGET.

- Hvem er denne BABOY?

- Det er Lola som kaller storebroren sin for Baboy. Jeg beklager denne multitaskingen.

- NEI, JEG VIL GJERNE IKKE PRØVE Å HA DEN BLÅSEREN I MUNNEN! MEN ELLERS TAKK, JAKOB. JEG ER STRAKS FERDIG I TELEFONEN NÅ.

- Det var en sånn til å blåse opp bassenget med. Men nå er bassenget snart ferdig.

- IKKE PEKE PÅ LOLA MED DEN VANNSLANGEN, JAKOB! OPPI BASSENGET. SÅNN JA. NÅ KOMMER DET VANN! VELDIG MYE VANN, JAKOB! NÅ PEKER DU NEDOVER, ELLERS SÅ SPRUTER DET!

 

Gir ro i sjelen

- Å jobbe må nesten være det samme som å ha ferie for deg?

- Du, det er ro i sjelen når jeg drar på jobb. For å si det sånn, aktivitetsnivået er lavere på scenen enn når jeg er hjemme på dagtid.

- Du blir kanskje god til å improvisere også?

- Ja, samtidig så er det veldig mye regi! «Nei, mamma, du skulle ikke si det!» «Du skulle stå der, og så skulle du hoppe der!».

- DET GÅR FINT, LOLA, LA MULLIS VÆRE INNE I BURET SITT!

- Mullis? Er kaninen oppkalt etter mulla Krekar?!

- Nei, det er Jakob som har gitt ham navnet, etter denne muldvarpen på barne-TV.

- NEI, IKKE OPPI BASSENGET ENNÅ, LOLA, DU KOMMER TIL Å FRYSE RUMPA AV DEG. DET ER BARE ISVANN!

- Før vi avslutter, noen planer framover?

- Ja, jeg skal på turné med Pernille Sørensen og Marit Voldsæter i høst en gang. Også skal jeg ut med Sigrid litt. Men først vil jeg anbefale dere å ta en tur til Latter. Der er det god stemning. Ta en utepils og se på det gøyale showet. Og gå ut og kos dere i sommeren etterpå...

- NÅ KAN DU GÅ UTI, MEN DET ER KALDT FORTSATT ... OOOOH ... KJENNE SÅ KALDT, OI. SE OPPI. JA. POP! PLASK, LOLA! JA DU KAN FÅ HOPPE OPPI. MEN PASS SÅ DU IKKE FALLER PÅ RUMPA DI. OG SÅ SKAL PAPPA HENTE LITT MER VARMT VANN.

- Ja, da er bassenget i boks altså!

- Bra, det hører jeg...eh...

- SÅNN JA, JAKOB. OG SÅ BEINA LANGT FRA HVERANDRE! OG IKKE PEK TISSEN FOR LANGT OPPOVER, FOR DA TISSER DU I ANSIKTET DITT. SÅNN JA, BRAAA! OG SÅ RISTE. SÅNN JA, FLOTT JAKOB. NEI, IKKE DU, LOLA. FOR DU HAR IKKE SÅNN TISS!