Gruppa Snarky Puppy er en av hovedattraksjonene på Oslo Jazzfestival.

Over til jazz

Oslo Jazzfestival feirer denne uka 30-årsjubileum med et av sine sterkeste program.

 

Festivalen startet i går med den første av to utsolgte konserter med Jan Garbarek. I dag er det bare få billetter igjen til besøket til den populære amerikanske gruppa Snarky Puppy på Sentrum Scene, og så står flere av jazzens internasjonale helter i kø: Charles Lloyd fra USA, Jacky Terrasson fra Tyskland, Abdullah Ibrahim fra Sør-Afrika og Tomasz Stanko fra Polen er noen av dem.

Festivalens 30-årsgave til seg selv er tre konserter med musikere som satte sterkt preg på norsk jazz i 1986. Her kommer gruppa Cutting Edge (med festivalsjefen selv, Edvard Askeland på bass), Aha!! (som ble til Extended Noise da et annet band begynte å gjøre seg gjeldende med et lignende navn), og ikke minst Per Husbys Dedication Orchestra. Et litt annet ensemble nå enn det som spilte på den fine plata «Dedications», men Karin Krog er fortsatt med som vokalist.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Ellen Andrea Wangs «Songs From Land» ble utropt til et av høydepunktene på Kongsberg Jazzfestival i juli. Hun framfører verket i Oslo også, og gjør dessuten en ny konsert med Pixel, et av Norges aller beste jazzband. Norske jazzprofiler står i kø med egne opptredener, som Jaga Jazzist, Come Shine med KORK, Hilde Louise Asbjørnsen, Tord Gustavsen/Tore Brunborg, Susanna Wallumrød, Morten Qvenild, Håkon Kornstad, Trygve Seim, Gard Nilssen, Jon Balke og Mathias Eick. De fire sistnevnte danner dessuten supergruppa The Oslo Jazz Festival Orchestra sammen med Ellen Andrea Wang.

Oslo Jazzfestival har en gjennomført ren jazzprofil, der bare konserten med Jimmy Webb på Chat Noir fredag går over grensen til popmusikken. Til gjengjeld må dette være festivalens aller beste booking i år.

Intervju med Jimmy Webb: En legende i levende live

Les også: Jazz og kammermusikk på Sentralen