Annonse
Fra Epilogues kolleksjon på Oslo Runway. FOTO: OKTAVIAN GÓRNIK

Lovende pre-Oslo Runway

I august får Oslo igjen en egen visningsarena for norsk klesdesign: Oslo Runway.

Annonse
Ille til mote

Tirsdag kveld fikk vi på pre-Oslo Runway en forsmak på hva vi kan vente oss til høsten når Oslo Runway begynner for fullt.

Oslo Runway er et initiativ fra PR-byrået This is PR, i samarbeid med Norsk moteinstitutt (NFI) og en vesentlig kosmetikksponsor ved navn L’Oreal. Til den lille smakebiten i Oslo design- og arkitektursenter fikk 150 inviterte gjester se høst- og vinterkolleksjonene til 3 spesielt utvalgte designere: Epilogue by Eva Emanuelsen, JOHNNYLOVE og Veronica B. Vallenes. Til stede var motejournalister, politikere, designere og andre aktører innenfor moteindustrien, og hovedhensikten med pre-OSLO RUNWAY var da også å gjøre politikere og andre mektige krefter oppmerksomme på hva som rører seg i norsk mote for tida. Håpet er selvsagt at det skal kunne tas et enda større felles løft for å skape grobunn for en av mange industrier som kan bli solide bein å stå på når oljen er en saga blott. Ikke så dum tanke det, gitt, selv om den er alt annet enn ny. Arrangørene skal ha skamros for å ha stablet på beina et arrangement som var profesjonelt og velsmurt, det var folksomt uten lang kø, mingling med bobler i glasset, ryddig seating og presis timing. Det siste er ikke det minst viktige, spesielt når Oslo Runway åpner for fullt og blir invadert av et publikum som er der for å jobbe.

Selve visningen var passe lang, altså så kort at vi satt igjen og ønsket oss litt mer. Visuelt rant det som en flod av grått, hvitt og svart, kun ispedd litt rødtoner her og der og en dash sennepsgult. Stylingen var sober og clean og designen til Eva Emanuelsen, Veronica Vallenes og John Vinnem er det lite å si på. Men siden dette var et PR-show og pressevisning, og ikke ment for innkjøpere, kunne vi som liker la oss begeistre, hoie og kjenne motegleden bruse i årene tidvis tålt litt mer sprell. det kunne sikkert politikerne også, kjenner jeg noen av dem rett. Så om jeg skal komme med noen ønsker for høsten må det bli at arrangørene våger å slippe seg litt mer løs.

Meningene vil også være mange om hvilke designere som blir plukket ut til denne typen visninger. Men dersom hensikten var å vise noe som holder mål både designteknisk og kommersielt og med internasjonal tilnærming, virket valget logisk. Selvsagt var det flere jeg gjerne kunne ønsket å se på en Oslo Runway en vanlig tirsdags kveld i mars, men de får vi sikkert se i august. Dette skulle tross alt være kort og godt. Og det ble det.

I en uke da vi mottok nyheten om at Frankrike har vedtatt en ny lov som gjør det mulig å bøtelegge motehus som benytter seg av syke modeller – det vil si modeller med en fettprosent under det som ansees som helsemessig forsvarlig – med opptil 600.000 kroner – var det også fint å se modellene fra Team Models som så både sunne og friske og helt gjennomsnittsslanke ut.

Summa summarum er jeg happy som ei lerke og håper sommeren går fort, slik at det snart blir høst. Og moteuke.

Annonse