Dette er et ungdomsvalg på alle måter, mener AUF-leder Mani Hussaini.Denne uka holdt Arbeiderpartiets ungdomsparti sommerleir på Utøya.

Kampklar AUF-general

Sånn. Nå er AUF-leder Mani Hussaini i valgkampmodus. Før helgen er omme, er målet at over 1.000 ivrige ungdommer er det samme.

Intervjuet

 

Hvordan preger det kommende stortingsvalget til høsten årets sommerleir?

– En hel del. Jeg har selvfølgelig gledet meg til fotball, disko og konsert, men det jeg har gledet meg aller mest til å sette i gang AUFs valgkamp. Nå blir AUF fullmobilisert og fullt motivert til å sørge for at vi vinner skolevalget og at Arbeiderpartiet vinner stortingsvalget i høst. Jeg mener dette er et valg som handler om de store spørsmålene. Skal Norge være et land der man er seg selv nok, eller et land der vi tar vare på hverandre? Skal vi være et land der alle får de samme mulighetene eller et land der lommeboka bestemmer? Vi mener vi skal være et land hvor alle er inkludert, og hvor man ikke dyrker motsetningene mellom oss.

Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF) har vært i kraftig vekst de siste årene. Hvor stor er egentlig årets sommerleir på Utøya?

– Dette er faktisk tredje året på rad at vi har over 1.000 deltakere på sommerleiren vår. Det har altså vært en formidabel oppslutning om sommerleiren, og jeg har gledet meg som en unge til å samle hele AUF og mobilisere til valgseier.

Unge voksne i 20-årene stemmer sjeldnere enn andre ved valg. Hvorfor er dette et valg unge skal bry seg om, tenker du?

– Dette er et ungdomsvalg på alle måter. Vi har lagt bak oss fire tapte år for norsk ungdom. Høyre og Fremskrittspartiet har kuttet skattene for dem som tjenere mest, samtidig har de ikke gjort nok med ungdomsledigheten. Det er rekordmange som ikke får læreplass, antall unge uføre stiger og unge sliter med å komme inn på boligmarkedet. Samtidig ser vi at Høyre og Fremskrittspartiet har gjort altfor lite for å redusere klimagassutslippene de siste fire årene. Klimaendringene er vår tids største utfordring. Derfor haster det med en regjering som tar klimaendringene på alvor.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Men mener du og AUF at Arbeiderpartiet er offensiv nok i sin klimapolitikk?

– Jeg mener Arbeiderpartiet har den beste klimapolitikken. De vil redusere klimagassutslippene samtidig som de skaper nye jobber. Det er god klimapolitikk, og vi forventer at Arbeiderpartiet kutter klimagassutslippene hvert år.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre har denne uka sådd tvil om Norge, under hans ledelse, vil forplikte seg til EU-samarbeidet om utslippskutt. Er det spesielt offensivt?

– Det er upresist. Arbeiderpartiet vil redusere utslippene med 40 prosent, og AUF kommer til å passe på at vi når det målet. Vi har ikke noe annet valg. Jeg er veldig glad for at Ap går til valg på en ambisiøs klimapolitikk. De vil, i motsetning til denne regjeringen, opprette et eget klimaregnskap som viser tydelig hvor kuttene skal tas. Det er bare et eksempel på hvordan jeg mener de har en langt mer offensiv klimapolitikk en Høyre og Fremskrittspartiet.