Byløvene

Noe for seg selv

Mad Fork vil utgjøre en forskjell. De er allerede på god vei.

Dagsavisen anmelder

5  

Mad Fork
Jacob Aallsgate 28
Tlf: 40408850

MAT           5
MENY         4
MILJØ         5
SERVICE    4
PRISNIVÅ   4

– Er det ikke kult?

Byløvene myser mot de fargerike veggene i lokalene til den relativt nyåpnede restauranten Mad Fork på Majorstua. Det ser ut som lag på lag med drivved i alle fargenes valører, og sannheten er ikke langt unna. Både baren og deler av interiøret er laget av gamle plankerester fra trebåter og andre byggverk, et utslag av eiernes lange reise i Sør- og Latin-Amerika og et ønske om i bidra til en bedre verden. Intet mindre. At den tidligere Bagle & Juice-gründeren Rebecca Mahboubi kommer tilbake etter noen år i utlendighet og serverer mat som ligger langt over gjennomsnittet, legger heller ingen demper på den gryende begeistringen over nykommeren som har slått seg til i lokalene der det før har ligget lampebutikk og pizzautslag.

MAD står i sammenhengen for Make A Difference. Prosjektet er enkelt, og resultatet ser man i restauranten. Vrakgods fra en havarert oljetanker er nå integrert i restauranten. Bordene og deler av veggene er hentet fra gamle båter gjennom en idé at fattige i andre deler av verden kan skaffe seg et levebrød gjennom det de har for hånden. Prosjektet er godt, selv om det neppe fører til at alle andre restauranter vil benytte seg av samme idé. Enn så lenge er i hvert fall Mad Fork noe for seg selv, med iøynefallende statuer, utskåret stål og vinduslemmer som hensetter deg til karibiske strøk.

En ennå sparsommelig meny er innholdsrik nok til at man lett kan gjøre en helaften ut av besøket. Allerede har restauranten fått godt ord på seg som et etterlengtet bydelssted eller et godt alternativ for handlende i en av byens større shoppinggater. Det er fin atmosfære, et lokale med flere nivåer og bruksområder og en vin- og drinkemeny som gjør at man kan gå våren og håpet om uteservering lyst i møte. Sulten stagges gjennom seks forretter og like mange hovedretter. Calamares, carpaccio og Dorade-salat utgjør ved siden av tartar av rå og røkt ørret det mest fristende i den første enden, og Byløvene angret ikke et sekund på at de valgte Calameres og salaten. Dette er mat tilberedt med en dose kjærlighet for gjestene. På hovedbordet ble andebrystet marinert i hvitløk en vinner, mørt og smaksrikt, og med en rødvinssaus som gjorde et glass Ripasso Valpolicella enda bedre. Da hadde vi etter tvil slått fra oss fiskerettene, gratinert kveite og ingefærmarinert tunfisk.
– Men det er uvant å måtte bestille tilbehøret ved siden av. Det er unorsk, og jeg tror de taper på det i lengden, fornemmer Løvinnen.

Mad Forks gunstige prisnivå blir litt annerledes når både saus og tilbehør til forrettene må bestilles separat. Byløven valgte Confitpoteter med timian til sitt andelår, og altså rødvinssaus. Det blir til sammen et påslag på 62 kroner på en rett som i utgangspunktet koster 225 kroner. Mer irriterende enn egentlig dyrt, særlig siden tilbehøret til hver rett gir seg selv om man ikke er av den veldig eksperimenterende typen. Det er slike ting som utgjør forbedringspotensialet hos et ellers svært gjestfritt vertskap. Det, og en meny som også inneholder flere småretter, siden Mad Fork garantert vil bli en favoritt for de små øyeblikkene over et glass vin, etter jobben, mellom øktene eller i helgene, gjerne de som utvides med en liten rett eller to mens livet suser forbi. Mad Fork utgjør allerede en forskjell, og gir definitivt Majorstua et nødvendig løft når det gjelder sosiale spisesteder
av god kvalitet.