Annonse
Vinner av byggeskikkprisen 2016 er AMT Eiendom AS v/ Anne og Jan Arne Hansen for nytt boligbygg i Nedre Bankegate 3

Vil ha forslag til Byggeskikkprisen 2017

I fjor var det nytt boligbygg i Nedre Bankegate 3 som vant Byggeskikkprisen. Nå vil kommunen ha inn forslag til årets pris.

Annonse
Halden24

Alle prosjekter som kan være med i vurderingen av årets pris må være ferdigstilt i løpet av 2017. Men fristen for å sende inn forslag er satt til 1. november.

Vinneren av Byggeskikkprisen 2016 var AMT Eiendom AS v/ Anne og Jan Arne Hansen for nytt boligbygg i Nedre Bankegate 3. Det ble også gitt hederlig omtale for godt gjennomført prosjekt til byggherre Stein Cato Ringstad i samarbeid med Halden Arkitektkontor AS for restaurering og ombygging av næringsbebyggelsen i Sølvgata 20. Hederlig omtale gikk også til arkitektfirmaet Kontur AS for prosjektering av den nye pumpestasjon på Sorgenfri. 

Juryen for byggeskikkprisen, som består av Erland Aastebøl, (juryleder) og Nils Sagstuen som representanter fra hovedutvalget, Ulf Ellingsen og Marie Andersen som representanter fra administrasjonen, samt tre representanter fra bransjen, Hilde Gløckner (Foreningen Haldens Minder), Lars Thowsen (Fortidsminneforeningen i Halden) og Per Nordli (Halden Håndverkerforeningen), hadde oppstartmøte den 30. mai.

Prisen deles ut på Haldengallaen i slutten av januar neste år.

Byggeskikkprisen er en hederspris for bebyggelse og/eller uteanlegg i kommunen, som gjennom sin utforming og innpassing i sted og miljø kan bidra til å heve den allmenne byggeskikk. 

 

Annonse