Annonse
Fra Karlsborg Festning.

Vennskapsbybesøk i Skövde

Nordenforeningen i Skövde var vertskap for årets vennskapskommunetreff 18.-21. mai.

Annonse
Halden24

Av: Bjørg Jacobsen, Foreningen Norden Halden

Fra Halden var vi 34 deltakere. Med Dick Bryngelsson trygt ved rattet startet bussturen torsdag morgen med Uddevalla som første mål. Der besøkte vi Bohusläns Museum. En kunnskapsrik guide loste oss gjennom sjølandet og grenselandet med sildefiske og steinindustri. Lunsjen ble inntatt på restaurant Kajkanten.

På veien videre mot Skövde tok sjåfør Dick oss med på sideveier i idylliske landskap og ga oss historisk informasjon om områdene vi kjørte gjennom. Her er vi i Arns rike.

Vi ankom Skövde i 27 varmegrader.

Mange benyttet anledningen til å nyte solen og forfriskninger på de mange frilufts kafeene rundt byens flotte torg. På hotell Billingen ventet en velsmakende bufe. Elever fra Musikgymnasiet ga oss god underholdning med nordisk folkemusikk.

Fredag ble en ny begivenhetsrik dag som startet på Aspö økologiske boligområde. Her har kommunen satset på miljøvennlige boliger i spennende omgivelser med kolonihager, barnehage, dyrehold etc. En idé for de lokale myndighetene hjemme?

Om ettermiddagen var det utflukt til Hornborgarsjöen, en av Europas viktigste våtmarker og fuglesjøer, spesielt kjent for tranene. Vi besøkte Naturum og mange fant veien opp i det flotte utsiktstårnet.
Ved middagen på hotellet underholdt Kenneth Holmström som ble meget populær med sine dansbandmelodier.

Lørdag var værgudene fortsatt på vår side. Første utfluktsmål var Karlsborgs festning. Det var meningen den skulle vært Sveriges reservehovedstad med plass til kongehus, regjering, riksdag samt gullbeholdningen i tilfelle krig.

Dagens lunsj ble inntatt på det tradisjonsrike og familiedrevne Kanalhotellet som ligger ved Göta Kanal.
 Her fikk vi servert vätternröding med farmors skarpsås, en virkelig «høydare».

I ”trebyen” Hjo vandret vi rundt i byparken og fikk stifte bekjentskap med dampbåten «Trafik» fra 1892.
 Kveldens festmiddag ble holdt i tradisjonell vennskapstreffstil. Bjørg hilste fra Halden og overrakte Haldenfat og bordflagg.

Takk til vertskapet i Skövde for et meget vellykket arrangement.

Annonse