Annonse
Jørgen Strand Larsen.

– Sutrer når jeg taper

NAVN I NYHETENE: Jørgen Strand Larsen (17), fotballspiller fra Halden som er lånt ut fra Sarpsborg 08 til den italienske storklubben AC Milans U19-lag. Debuterte med scoring mot Sampdoria i siste treningskamp før seriestart.

Annonse
Halden24

Du ser ut til å ha kommet godt i gang i Italia, hvordan var det å få sitt første mål i Milan-drakta allerede i første kamp?

– Det er selvfølgelig alltid moro for min egen del å score mål, men på lagets vegne er det viktigste at det har gått bra i oppkjøringen og at vi får en god inngang til seriestarten neste helg.

Én uke inn i låneoppholdet, hvordan trives du i Milano og AC Milan så langt?

– Det har vært veldig bra hittil, både på og utenfor banen. Det er en bra gjeng jeg har fått som lagkamerater, som tar godt vare på meg og allerede har begynt å lære meg språket. I tillegg er det jo en gjeng med latterlig gode fotballspillere som spiller på de italienske U-landslagene. Det har vært bra i Sarpsborg også, men jeg merker at nivået er et helt annet her enn hjemme i Norge. Norsk A-lagsfotball er selvsagt litt mer fysisk, men i Italia går det mye fortere.

Apropos språket, hvordan takler du den utfordringen?

– Jeg har begynt å forstå litt italiensk, og skjønner i alle fall en del ord av fotballspråket. Når det gjelder å snakke italiensk har jeg nok en del å gå på, men jeg skal begynne på italiensk skole til uka så da kommer det seg vel etter hvert.

Det er ingen hvem som helst du har fått som hovedtrener (Gennaro Gattuso, to ganger seriemester og Champions League-vinner med AC Milan). Hvordan er det å jobbe med han?

– Han er veldig engasjert og ivrig. Det jeg liker best så langt er at han ikke blir irritert eller oppgitt over at du gjør feil, men hvis du ikke prøver å rette dem opp igjen. Vi har også flere andre veldig dyktige trenere, og jeg merker allerede nå at jeg har tatt steg som spiller.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Det må være boka til Steven Gerrard, «My story». Jeg har alltid vært Liverpool-fan, og den boka har jeg hatt mye nytte av.

Hva gjør deg lykkelig?

– På banen er det å score mål, og utenfor banen er det å være sammen med familien.

Hvem var din barndomshelt?

– Må nesten svare Steven Gerrard her også. Han har alltid vært der, helt siden jeg begynte å følge med på fotball som liten.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg har et voldsomt vinnerinstinkt, og kan nok bli ganske sutrete når jeg taper.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da slapper jeg helt av, tømmer hodet for tanker og hører på musikk.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

– At alle skal få elske hvem de vil.

Er det noe du angrer på?

– Ingen store greier, men det kan være ting jeg har gjort på fotballbanen eller prøver på skolen jeg ikke har pugga nok til.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Fernando Torres, uten tvil. Han er et stort forbilde i den posisjonen jeg spiller på banen, og jeg lærte mye av ham da han var på sitt beste. Da hadde jeg nok brukt tida godt til å spørre ham om råd.

Annonse