Annonse
Per Bergerud blir daglig leder for orienterings-VM i Østfold.

Per Bergerud blir sjef for VM i Østfold

Den tidligere skihopperen blir daglig leder for orienterings-VM i Østfold i 2019.

Annonse
Halden24

- Jeg gleder meg enormt. Dette er på mange måter en ny utfordring, men sammen med et kompetent styre og et stort antall dyktige funksjonærer skal vi skape et fantastisk mesterskap i skogene i Østfold om tre år, sier Per Bergerud til orientering.no.

- Jeg har alltid fulgt godt med, og kjenner mange i o-idretten. Da jeg vokste opp i Numedal var det stort miljø i Kongsberg litt lenger syd. Sjøl stilte jeg vel til start i tre løp, men friidrett og fotball ble mer naturlig sommertrening for en skihopper.

Styrelder Sigmund Vister er meget fornøyd med å få Bergerud på laget.

- Med sine lange fartstid som leder i privat næringsliv og ikke minst som toppleder i det siste store internasjonale mesterskapet i Norge, vil han ha svært mye å tilføre oss.  Per har et omfattende nettverk både i og utenfor norsk idrett. Vi håper at dette også vil komme et VM i Østfold til gode.

VM i orientering i 2019 skal ta i bruk hele Østfold og det er ventet 300 landslagsløpere fra nesten 50 nasjoner.  I tillegg er det en målsetting om minst 4.000 deltakere på publikumsløp og 10.000 tilskuere. 

VM i 2019 omfatter også testarrangementene Euromeeting i Fredrikstad i høst og prøve-VM i Halden i 2018, melder orienteringsforbundet.

Annonse