Annonse
DØMT: En mann i 30-årene er i Halden tingrett dømt blant annet etter å ha jaktet på sin ekskjæreste mens de begge kjørte bil. Bildet er fra Fredrikstad tingrett.FOTO: MARTIN NÆSS KRISTIANSEN

Mann dømt for biljakt på eks-elskerinne - med besøksforbud mot seg

I bitterhet og kjærlighetssorg – og med besøksforbud – forsøkte mannen i 30-årene etter en forbikjøring å sperre veien for sin tidligere kjæreste med bilen sin. Han ville at hun skulle stoppe for en prat.

Annonse
Halden24

Den dramatiske ferden bak rattet fant sted i Halden en februarkveld i år, da den fornærmede kvinnen var på vei til jobb. Hun hadde tidligere hatt et kjæresteforhold til den nå domfelte mannen, men valgte å gå tilbake til mannen hun på samme tidspunkt var gift med. Dette taklet den domfelte såpass dårlig at han var ilagt besøksforbud før den aktuelle kvelden.

Sperret veien

På vei til jobb oppdaget kvinnen at eksen fulgte etter henne med bilen. Han ringte henne mens de kjørte, men hun avviste å stanse bilen for å prate med ham. Men han ga seg ikke.

To ganger på vei til kvinnens arbeidsplass kom mannen seg forbi henne og sperret veien i forsøk på å hindre henne i å kjøre videre. En av gangene kjørte han forbi henne før han stanset foran henne.

Knuste vindu

Denne gangen gikk han ut av bilen og forsøkte å komme seg inn i kvinnens bil. Hun fikk først rygget unna, men da hun viste ham mobiltelefonen gjennom vinduet for å signalisere at hun ville tilkalle politiet, knuste han vinduet på bilen hennes med albuen før han tok mobilen hennes og forsvant fra stedet, ifølge dommen fra Halden tingrett.

Inn i kvinnens bil sprutet glasskårene, men hun skal ikke ha kommet til skade som følge av dette. Verre gikk det med mannens albue.

«Vill i blikket»

En kollega av fornærmede lå deler av kjøreturen rett bak den domfelte ekskjæresten i sin bil, og har fra vitneboksen beskrevet domfelte som vill i blikket mens han ifølge vitnet bedrev uvettig kjøring i jakten på fornærmede.

Kvinnen var i retten ikke sikker på om bilene hadde fysisk kontakt da han kjørte forbi henne og sperret veien, for under forfølgelsen hadde hun mer enn nok med å kjøre trafikksikkert.

Dømt for sju lovbrudd

Retten fordømmer risikoen den domfelte utsatte både seg selv, fornærmede og andre på, da han kjørte som han gjorde og stresset opp fornærmede mens hun satt bak rattet.

I dommen er mannen funnet skyldig i sju ulike lovbrudd, inkludert den hasardiøse biljakten og ruteknusingen. Han slettet innhold på fornærmedes telefon etter å ha tatt den fra henne. I den lå også bankkort og annet av verdi for kvinnen. En biltur uten gyldig førerkort i april er også tatt med.

Mannen er nå dømt til 90 dagers betinget fengsel, sammenholdt med en tidligere dom mot ham fra januar i år. Han er også fradømt retten til å kjøre bil i fire måneder.

Etter at denne saken ble publisert, har både fornærmede og domfelte presisert overfor Halden24 at de i dag har skværet opp, og at fornærmede ikke opplevde hendelsen i februar så dramatisk som det hun føler retten tegner et bilde av.

Annonse