Annonse
Det var staselig åpning da Den Hvite Dame og Ladies Tour of Norway hadde kick-off.

Kick-off suksess

Kick-off for Ladies Tour of Norway og Den hvite dame i kultursalen , ble en suksess. Og ordføreren kunne avsløre at ja; statsminister Erna Solberg kommer til Halden i august.

Annonse
Halden24

Av: Hilde Kristin Gustavsen

Det var mange som hadde møtt fram for å bli presentert begge arrangementenes nyheter denne onsdagskvelden.

Publikum fikk først en mannekengoppvisning via utøvere som viste klær fra Tista senter, så en hyllest av avtroppende trener for HTH Jonas Wille, videre ble de vist informasjon om selve rittet LTOF, nyheter fra musikalen 'Den hvite dame', og så avsluttet kvelden med paneldebatter, musikalsk underholdning fra Halden videregående skole avd Risum og sang og dans fra musikalen.

Det hele ble sydd godt sammen av kveldens konfransier Kjell Erik Kristiansen, og innlegg og presentasjoner fra LTON sin leder Roy Moberg og prosjektleder for musikalen DHD Marita Rognøy.

Sistnevnte, Marita Rognøy, kunne stolt presentere sin nye hovedrolleinnehaver 'Penelope' som skal gestaltes av skuespilleren Julie Moe Sandø, og i tillegg stolt fortelle at prosjektet nå har mottatt 350.000 av Sparebankstiftelsen og 185.000 av Berg Sparebank.

Roy Moberg fortalte hvor stort det egentlig e r, det at Norge og Østfold har fått en World Tour-status for arrangementet, som det første i Norge, og litt om hvordan alt skal foregå i praksis som for eksempel at byens torg blir avstengt fra onsdag og uka ut mens arrangmentet pågår.

Rittlederen Sondre Sørtveit redegjorde for hvordan etappene er fordelt i fylket, og at det er 24 lag og 144 ryttere som skal i aksjon.
Han fortalte også at mange vil delta, at 14 av de 15 beste i verden, kommer til Ladies Tour of Norway. Det vil si at samtlige av verdens sykkelstjerner stiller til start.

Det blir livesendinger på TV2 hver dag via kommentatorduoen Christian Paasche og Johan Kaggestad, mens filmingen skjer via både helikopter og motorsykler.
180 land kommer til å se Østfold fylke, noe som kommer til å gi mye tilbake skal vi tro Visit Østfold som også var tilstede i kultursalen.

Avslutningsvis var det musikalsk underholdning.
Først klassisk sang fra Ulrik Frostung Stensrød akkompagnert av Arne Nygaard, så bandet 'Benjamin og Ingvild' med låta 'Happy days', og i tillegg var det flere innslag fra musikalen.
Det var sang ved Ann Christin Elverum, Beatrice Lystad Akselsen og Trond Teigen, og teater/dans ved Sara Stang Møller, Carl Andrè Johansson, Sverre Magnus Heidenberg og Aasmund Kaldestad.

Èn ting er helt sikkert: Det blir en spennende august i Halden der byen vil få besøk av mange tilreisende, så det er bare å skjerpe sansene og by på det beste av det meste.
Halden og Østfold skal vises fram for tusenvis av tilreisende.

Byens egen stolthet Emilie Moberg fra Team Hitec tok seg tid til en prat med Halden24 etter arrangmentets slutt, og hun var imponert over hva Monica Valen har prestert.
Det gir motivasjonen et ekstra kick.

- Jeg blir jo inspirert når jeg hører Valen fortelle fra sin karriere, sier Moberg.

- Hun står for mye av det jeg selv også gjør, og jeg håper at jeg innen tre år kan kalle meg verdensmester.

Moberg forteller at hun i sommer skal unne seg en liten ferie i Italia, med sykling selvfølgelig, og at hun i hvertfall skal satse for fullt til og med OL i Tokyo i 2020. Hun la også til at hun selvfølgelig gleder seg veldig til tour'en i august på hjemmebane.

Reiselivssjef Liv Lindskog var kjempefornøyd med kvelden i kultursalen, og sier til Halden24 at dette beviser hvor viktig det er med nettverksbygging, at alle ledd samarbeider, og at vi går spennende tider i møte der det kommer til å skje mye i byen vår.

Bildegalleri følger her som viser kortesjen, mannekengoppvisning, presentasjoner, panel, og underholdning.

Annonse