Annonse
Jørgen Strand Larsen (17) har tatt Sarpsborg 08 med storm.

Jørgens hverdag: Eliteserie, landslag og skole

Med sine 3 skåringer er den pur unge haldenseren vinterens toppscorer for Eliteserielaget Sarpsborg 08. Men den ambisiøse spissen har knottene godt plantet i gresset.

Annonse
Halden24

Jørgen Strand Larsen er desidert yngst i eliteserietroppen til Sarpsborg 08. 17-åringen er spådd en lysende karriere.

- Du kan skrive at det er Sarpsborgs svar på Peter Crouch, ler Anders Trondsen idet vi er i gang med en aldri så liten fotoshoot. Fleipen sitter løst og Jørgen Strand Larsen må som troppens yngstemann regne med en del meldinger.

- Det er bare moro. Jeg må regne med en del som lagets yngste, men sånn er det, det er bare gøy, smiler Jørgen. At han får slengt Crouch etter seg er nok ikke helt tilfeldig.

Jørgen Strand Larsen måler 193 centimeter på strømpelesten og kan sammenlignes med Crouch både i form av høyde, men også for målskåreregenskaper. Jørgen Strand Larsen er Sarpsborg 08s toppscorer så langt i vinter med 3 mål og bøtter inn mål når han spiller for Erland Johnsens landslag.

- Jeg er ganske sikker på at han har studert både Ian Rush og John Aldridge, sier Dan Atle Grønn, som har trent Strand Larsen i flere sesonger på gutt og juniorlaget til Sarpsborg 08.

- Ja, det er vel ikke så usant det, smiler Jørgen Strand Larsen. Han er Liverpool-supporter og liker spisstypene som nevnt.

- Det har alltid vært sånn. Jeg liker veldig godt å spille foran og det er noe spesielt med det å skåre mål. Jeg tror nok at det er en iboende kraft, smiler den meget sympatiske gutten.

- Han har de riktige holdningene og han har en helt spesiell målskåreregenskap. Han bare er der og han skårer mål. Det skal bli veldig spennende å se hvordan han tar toppnivået, men det er også en egenskap han tydligvis besitter, han er flink til å tilpasse seg og har så langt tatt de fleste nivåer, sier Grønn.

Karrieren, som ikke har vært så lang, startet i Kvik Halden.

I sin første fotballkamp endte han opp med å skåre fem mål. Etter det har det gått slag i slag. I 2015 hadde han herjet så mye i Kvik Halden at toppklubben i nabobyen plukket han opp. Da var han bare 15 år gammel.

- Jeg har blitt tatt veldig godt i mot og stortrives. Nå har jeg flyttet til en leilighet i Sarpsborg og bor midt mellom skolen og stadion. Det er helt perfekt, smiler Larsen.

Han er ambisiøs og overlater ingenting til tilfeldighetene. Hard jobbing er det eneste som virker.

- Denne vinteren har vært ganske hektisk og det merker jeg på skolen. Nå har jeg vært hjemme en uke og har jobbet mye med skolen for å ta igjen det tapte. St. Olav og klubben legger alt til rette for meg og det funker fantastisk. Det opplegget jeg får og som Harald Stenshornet legger ned er fantastisk, men leksene gjør seg ikke selv, smiler han.

Den siste tiden har han vært borte i fire uker, blant annet i Spania. Treningsleir med Sarpsborg 08 og landslaget. Da merket han at skolearbeidet hang etter. Men konkurranseinstinktet er like stort på skolen som på stadion.

- Jeg liker ikke å få dårlig karakterer. Men etter denne uken har jeg fått tatt igjen det tapte. Det er deilig, sier Strand Larsen. I neste uke er det EM-kvalik med landslaget. Da møter landslaget Russland, Israel og Ungarn i siste kvalik før EM.

Jørgen Strand Larsen har fått kjenne på toppnivået i Norge og han har vært ute i Europa og luktet på nivået. På U15 banket han inn seks mål på 12 kamper og på U17 er han også i gang. Mot Sverige kunne han signere under for to skåringer.

- Det er utrolig kult og lærerikt å være med landslaget. Det er noe helt spesielt å høre nasjonalsangen og jeg gleder meg til kvaliken nå. Vinner vi der så er vi i EM, og det tror jeg vi er gode nok til.

Etter som målene renner inn både i Sarpsborg og på landslaget er det mange som har fått opp øya for Strand Larsen. Sunderland, West Bromwich og tyske Freiburg har alle hatt han på prøvespill. Men Jørgen Strand Larsen har ikke travelt med å reise ut.

- Nei, på ingen måte. Jeg føler jeg utvikler meg veldig godt her i Sarpsborg og har mye å lære. Men målet er klart: Jeg vil ut til en stor liga, sier han.

Jørgen er som regel en av de som står igjen etter trening og trener. Skyter på mål og trener styrke. Halvor Elverhøy er fysisk trener i Sarpsborg 08 og han er imponert over 17-åringen.

- Kjempegutt. Tar ting kjapt og er ambisiøs i alt han gjør og det resulterer i at han også har en bratt læringskurve. Det er moro å se, sier Elverhøy.

I morgen er det treningskamp mot Strømsgodset og Jørgen Strand Larsen håper han får noen minutter. Trener Geir Bakke har brukt unggutten mye i vinter, men om han starter mot Strømsgodset vet han ikke.

- Nei, det vet jeg ikke, men jeg håper jeg får noen minutter. Det er tøff kamp om plassene, sier måljegeren fra Halden Jørgen Strand Larsen.

 

 

 

Annonse