Hevder å ha drept sin tidligere ektemann i nødverge i 2015

En kvinne er siktet for overlagt drap på sin tidligere ektemann i Halden i 2015. Hun tilsto drapet i fjor høst, men ble ifølge NRK sluppet fri samme dag.

Av NTB

Kvinnen erkjenner ikke straffskyld. Hun mener drapet skjedde i nødverge.

Mannen ble erklært død 23. mai 2015. Politiet åpnet undersøkelsessak den gangen fordi dødsfallet ble betegnet som mistenkelig.

– Politiet kom ikke noe videre i saken, og det fremsto den gang som et naturlig dødsfall, sier politiadvokat Karin Skedsmo Danevad i Øst politidistrikt til NRK.

– Om ting skulle vært gjort annerledes, får vi vurdere når vi blir ferdige med etterforskningen denne gangen, sier hun.

Har oppgitt motiv

I september i fjor skal kvinnen ha kontaktet politiet og tilstått drapet, men hun ble ikke pågrepet.

23. januar i år tok kvinnen kontakt med politiet på nytt og forklarte igjen at hun hadde drept mannen. Øst politidistrikt åpnet da en drapsetterforskning.

Kvinnen har nå forklart hva som var motivet for drapet, og hvordan hun drepte mannen. Etter det NRK får opplyst, døde mannen av overdose.

Alvorlig siktelse

Kvinnen ble siktet for overlagt drap og varetektsfengslet for fire uker siden. Onsdag blir kvinnen begjært varetektsfengslet i fire nye uker.

Siktedes forsvarer, advokat John Arild Aasen, sier til Dagbladet at siktelsen er alvorlig.

– Ved et overlagt drap må man ha tid og mulighet til å nøye vurdere hva man skal gjøre, så sånn sett er det en veldig alvorlig siktelse, sier han.

Aasen sier kvinnen nå er glad for å kunne forklare seg etter tre år med tunge tanker, men han sier det også er mulig at kvinnens forklaring ikke er riktig.

– Vi må også holde øynene åpne for at dette kan være en falsk tilståelse. Det har vi opplevd før, og vi kommer sikkert til å oppleve det igjen. Vi må ikke være naive med tanke på det, sier han.