Annonse
STOR OPPGAVE: Linda Stenersen, opprinnelig fra Halden, skal lede Norges største kino når den åpner på Storo i mars neste år.

Fra sko til film

Når nye SF Kino Oslo med 14 saler står åpningsklar på Storo i mars neste år, er det Linda Stenersen (36) fra Halden som har ansvaret for at det blir en suksess.

Annonse
Halden24

Med snart 17 år i detaljhandelen bak seg, 11 av dem i skobransjen, er Stenersen klar for helt nye utfordringer.

– Det var på tide å bytte beite, og stillingsannonsen syntes jeg det «sto mitt navn på». Det føles riktig å ta spranget fra sko til kino, som blir fantastisk moro og spennende, sier den blivende kinosjef til Dagsavisen Østfold.

– En ny verden

SF Kino Oslo, vegg i vegg med Storo Storsenter, blir landets største kinosenter. Med 14 filmsaler, som er flere enn noen annen kino i landet, får det storslagne kinosenteret muligheten til å ha 25 ulike filmer i kinoprogrammet samtidig.

– Det betyr at vi kan tilby et bredt spekter av filmer, slår Stenersen fast.

Hun har ingen erfaring fra kinobransjen fra tidligere, men har jobbet med ledelse i mange år. Sånn sett blir mange av arbeidsoppgavene de samme, men haldenseren har likevel store utfordringer foran seg.

– Jeg må lære meg kinodrift og alt om bransjen jeg går inn i. Da er det fint at dette er en kjededrevet kino med et stort støtteapparat. Dessuten ligger hovedkontoret i Oslo. Det viktigste i min jobb vil være personaloppgaver, salg, utvikling og ledelse, mye som i jobben jeg har i dag. Men det blir i en helt annen skala og i en helt ny verden, slår hun forventningsfullt fast.

Får god tid på seg

I dag er hun regionsleder for skogiganten Nilson Group, som styrer skokjeder som Din Sko, Ecco, Nilson Shoes og Skopunkten. Først i slutten av oktober trer Stenersen inn i den nye stillingen, og hun synes selv hun får de beste forutsetninger for en god start, som hun mener blir viktig.

– Siden åpningen ikke er før i mars, får jeg god tid til å rigge dette med rundt 60 ansatte og et landsledende kinotilbud for et stort publikum, slik at vi skal klare å gjøre dette lønnsomt og med en god drift. Det gjelder å komme seg gjennom alle barnesykdommene ved en oppstart og finne de riktige medarbeiderne, påpeker hun.

Det var Kinomagasinet som først omtalte Stenersens jobbytte.

Foruten norgesrekord i antall saler, blir SF Kino Oslo også den første i landet til å kunne tilby IMAX-teknologi i den største salen.

– SF Kino Oslo blir et svært kinosenter med framtidsrettede tekniske løsninger i alle saler, og IMAX som rosinen i pølsa. Men det skal også bli et bygg med personlighet, der vi vil tilby det lille ekstra – det som virkelig gjør et kinobesøk til en minneverdig opplevelse. Hver av salene skal gi publikum en førsteklasses filmopplevelse. Lerretene er store og utstyret av topp kvalitet, uansett om det er få eller mange seter i salen, lover administrerende direktør Ivar Halstvedt på SF Kinos egen hjemmeside.

Annonse