Annonse
PÅ RØMMEN: En mannlig innsatt i Halden fengsel rømte fra to voktere i Halden sentrum onsdag. Han fikk kjenne på friheten en knapp time.

Fange rømte fra luftetur i Halden

En mannlig innsatt 39-åring i Halden fengsel klarte å rømme fra to fangevoktere i Halden sentrum onsdag ettermiddag. Han fikk kjenne på friheten en knapp time.

Annonse
Halden24

Væpnet politi lyktes like etter klokka 14.30 å spore opp den rømte fangen, som ble kjørt tilbake til Halden fengsel.

Før det startet lovens lange arm en storstilt leteaksjon etter den rømte fangen, kort tid etter at han stakk fra vokterne ved Kanalbrua i Halden, hvor politistasjonen ligger like i nærheten. Ni patruljer var ute.

- Vi har ett fokus nå, og det er å få tatt ham så fort som mulig. Han stakk til fots, men det er ukjent i hvilken retning. Det er også klart at han ikke er alene om å befinne seg i Halden sentrum på denne tiden av døgnet, sa operasjonsleder Runar Eriksen i Øst politidistrikt til Dagsavisen Østfold mens mannen ennå var på frifot.

Den innsatte skal ha vært ute på luftetur med de to fangevokterne, da han uten foranledning valgte å rømme. De to fengselsvokterne ble ikke utsatt for vold av noe slag før mannen valgte å ta beina fatt.

Advarte mot å gripe inn

Slik beskrives mannen (39): 195 centimeter høy, skallet, skjegg, iført olabukser og hvite sko da han stakk av. Han er norsk statsborger og har nordisk utseende.

- Hvis noen kommer over en mann som kan passe til beskrivelsen, vil vi gjerne ha beskjed. Det anbefales ikke å gripe inn på egenhånd, sa Eriksen mens leteaksjonen pågikk.

Politiet hadde imidlertid ikke grunn til å anse mannen som farlig for publikum.

- Det er ingenting som tilsier det, sa Eriksen.

Annonse