Sondre Høymer, Christian Lundqvist og Amalie Kongssund presenterer en Julekonsert, som byr på tradisjonell norsk julemusikk, amerikansk julemusikk i fra hollywood, og et helt nytt verk basert på Charles Dickens, A Christmas Carol.

Et Juleeventyr av musikk i Halden

Tradisjonell julemusikk sammen med et helt nytt verk for gitar og slagverk med unge, prisbelønnede musikere.

Halden24

– Med denne konserten ønsker vi å presentere tradisjonell julemusikk sammen med et helt nytt verk for gitar og slagverk. Det nye stykket baserer seg på Charles Dickens "A Christmas Carol" - på norsk "Et Juleeventyr". Resten av programmet består av tradisjonell julemusikk i tillegg til julesanger i fra vår egen moderne tid, forteller Sondre Høymer.

Konserten foregår i Metodistkirken i Halden den 3. desember klokka 1800.

Prisbelønte musikere

Sondre Høymer (f.1993) er en norsk klassisk gitarist, som studerte ved Norges Musikkhøgskole, og Akademia Muzyczna w Katowicach ved maestroen Marcin Dylla.

Nå reiser han verden rundt og gir konserter blandt annet i USA og Spania.

I 2014 tok Sondre 2. plass i den internasjonale gitarkonkurransen Sierra Nevada Guitar Competition i Reno USA.

– Jeg anser 1800-talls klassisk musikk som min spesialitet, sier han.

Etter en opptreden i Carrion de los Condes i Spania ble han hyllet med ''...the best Giuliani I have ever heard'' (Johnatan Dodson, University of Browsville, Texas).

Sondre ble som første gitarist tilbudt diplomstudiet i utøving (Artist Diploma) ved Norges musikkhøgskole. Der fortsetter han med å jobbe videre med sin internasjonale karriere.

Med slagverk som spesialitet

Christian Lundqvist (f. 1993) begynte i tidlig alder å spille slagverk og har alltid interessert seg for et mangfold av musikk-sjangere og slagverksinstrumenter.

– Han er alternerende solo-slagverker i Kringkastingsorkesteret og avsluttet nylig sin bachelor grad ved The Juilliard School i New York, USA. Hans musikalske allsidighet strekker seg fra pop, rock og jazz til symfonisk musikk, samtidsmusikk og det spennende repertoaret for klassisk slagverk, forteller Sondre.

Sopran med konkurranseinstinkt

De to unge herrene har med seg sopranen Amalie Kongssund.

Som 10-åring ble hun med i den Norske Opera og Ballets Barnekor. Der har hun vært med i oppsetninger både som korist og som solist. Siden gikk veien til musikklinja på Foss videregående skole, hvor hun var elev hos Aase Sørbø fra 2008-2011.

På Toneheim Folkehøgskole var hun elev hos Njål Thorud. Nå studerer hun siste året på bachelor i Klassisk sang ved Norges Musikkhøgskole under Kirsten Taranger.

Amalie har deltatt i flere sangkonkurranser. Hun blant annet fått publikumsprisen i «Klassisk Julekonsert» på Hamar i 2011 og vært finalist i Ungdommens Musikkmesterskap i 2014.

I 2015 var hun deltaker i den internasjonale Lied-konkurransen «Das Lied» i Berlin.