Bjørg Thorhallsdottir til Brygga

Har holdt to foredrag for fulle hus i Halden tidligere. Nå er det "storstua" på Brygga hun besøker.

Mandag 24. oktober kommer en av Norges mest populære grafikere og foredragsholdere, Bjørg Thorhallsdottir, til Brygga kultursal.

Hun har to ganger tidligere hatt foredrag i Galleri Lille Martine med fulle hus, men nå slår hun til på kultursalen.

-Bjørg er en islandsk/norsk kunstner. Hun er en av landets mest populære grafikere med et budskap som treffer deg i hjertet. Hun vet hva sorg er, og i kunsten setter hun ord og bilde til hverdagsfølelsen, ærlig og direkte med en dæsj av humor, sier Christine Willoch Mathisen i Galleri Lille Martine.

Bjørg Thorhallsdottir

Står bak "Hjertefred!"

Bjørg Thorhallsdottir (født 16. oktober 1974 i Ísafjörður på Island) er oppvokst på Vøyenenga og i Lommedalen i Bærum og i Sørøst-Asia.

Thorhallsdottir var bosatt i Cannes 2002–2005. Hun flyttet i 2005 tilbake til Norge.

Hun kjennetegnes ved allsidighet i bruk av materialer og uttrykksform, og jobber med blyglass og mosaikk i tillegg til grafikk og maleri.

Thorhallsdottir har utsmykket flere kirker og bygninger med mosaikk, marmorutskjæringer og blyglassvinduer, og har også illustrert flere bøker og tidsskrifter, blant annet diktsamlingen - og musikken en annen.

Hennes kunst er blitt utstilt både i inn- og utland; i Brussel, Warszawa og Cannes, og hun har hatt en rekke separatutstillinger.

-Bjørg brenner for at vi mennesker skal våge å leve det livet vi egentlig drømmer om. Hvert år møtes også tusenvis av mennesker rundt om i landet på hennes arrangement: "Hjertefred!", sier Christine Willoch Mathisen.