Annonse
Allsang på Grensen på Fredriksten Festning i Halden

320.000 besøkende i fjor - venter enda flere i år

I fjor hadde Halden 320.000 besøkende og i år forventes enda flere. - Prognosene er veldig bra, forteller turistsjef Liv Lindskog.

Annonse
Halden24

Den store magneten er Fredriksten Festning. Med opera, Allsang på grensen, Tons of rock og Grenserittet kommer det tusenvis av mennesker hvert eneste år til Halden. Bare arrangementer trakk over 100.000 mennesker.

- Festningen er selvfølgelig et trekkplaster, men det alene er ikke nok. De store arrangementene trekker utrolig mange mennesker, men i tillegg har Halden mange små og større scener og arrangementer spredd utover byen og kommunen. Flotte mennesker som gir både innbyggere og besøkende opplevelser de ønsker å oppleve igjen og igjen, sier Liv Lindsskog som mener det brede spekteret er helt avgjørende for Haldens attraktivitet.

- Utvilsomt. At besøkende kan komme hit på det store biltreffet, Grensrittet, opera eller heavy rock og ta turen ned i sentrum, kjøpe seg en is eller ta en båttur på kanalen gir Halden en helt unik posisjon, mener Lindskog.

I sommer skal det være flere arrangementer som trolig vil trekke 10-tusenvis av mennesker til festningsbyen. Tryllefløyten har allere solgt meget bra og det er ventet like mye folk til Tons of Rock som i fjor.

- Da var det vel 20.000 mennesker som kom til Tons i fjor. I tillegg er det Allsang som går hver uke, familiemusikalen Den hvite dame, biltreffet Grensetreffet og det er kulturvandring og historiske lysspill. Hver dag skjer det noe, forteller Lindskog og legger til at campingen ved festningen har forhåndssolgt overnattinger som aldri før.

- Vi er priviligerte, det er ikke noe tvil om det. Men på den andre side så er det viktig å huske at turisme er en næring og vi ønsker gjerne at flere tar del og utvikler dette enda mer. Mulighetene i Halden er store og vi ser besøkende blir her lenger enn bare dagen arrangementene varer. Det er fordi Halden har så mye mer enn bare store internasjonale arrangementer.

Men de store internasjonale begivenhetene er med på å trekke folk også fra utlandet.

- Ja, vi ser at festivaler som Tons of Rock faktisk trekker folk fra store deler av verden, og det er stas, sier Liv Lindskog som går en travel sommer i møte.

- Det skjer noe hver eneste dag. Men som sagt - det gjør seg ikke selv. Haldens fantastiske befolkning er vår største ressurs, smiler Liv Lindskog.

Annonse