Vurderer å flytte skisprinten til Konnerud

Hvis det ikke blir kaldere drag i luften sliter Konnerud med å produsere nok snø til å arrangere den tradisjonelle skisprinten i Drammen sentrum.

Mildværet denne vinteren skapte store problemer for NM-arrangøren Konnerud IL foran årets mesterskap, der løsningen ble å frakte tonnevis med snø fra Kongsberg da været ikke gjorde det mulig for Konnerud å produsere nok snø selv.

NM-arrangøren ba da om 150.000 kroner i ekstratilskudd fra kommunen for å dekke over den ekstra kostnaden og beskytte NM-overskuddet, noe som ble innvilget.

Om tre uker er NM-arrangør Konnerud IL ansvarlige for den tradisjonelle bysprinten i Drammen. Også her kan snømangel by på problemer for verdenscuprennet, da Konnerud rett og slett ikke klarer å produsere nok snø til å lage en fullstendig sprintløype i sentrum med det milde været.

LES OGSÅ: NM-arrangøren fikk snøstøtte med klimavri

Trenger fem-seks dager med kulde

Denne gangen er det ikke aktuelt å hente snø fra andre steder, og med et langtidsvarsel som tilsier stabilt med plussgrader i overskuelig fremtid ser det ikke ut til at Konnerud skal få de fem-seks dagene med kulde som trengs for å komme i gang med snøproduksjonen.

Dermed kan det denne gang være duket for at den tradisjonelle bysprinten i Drammen sentrum blir flyttet til Konnerud-løypene som ble brukt under NM.

– Vi ønsker først og fremst at skisprinten skal bli arrangert i Drammen sentrum, men får vi ikke produsert nok snø så må vi tenke plan B, sier skisprintsjef Arne Madsen til Drammens Tidende og fortsetter:

– Ut ifra værmeldingene i øyeblikket, føler jeg meg sikker på at vi i hvert fall får bevart de løypene, og det blir et verdenscuprenn i langrenn i Drammen 4. mars – enten i sentrum eller på Konnerud, uttaler Madsen, som ikke har tro på en avlysning, som er det tredje alternativet.

LES OGSÅ: Trenger kulde før Drammen-sprinten