Været skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet

Biler kjørte ut og busser sto fast da snøen lavet ned over morgenrushet på av Østlandet mandag. I lavlandet går snøen over til regn utover dagen.

Meteorologisk institutt oppdaterte mandag formiddag sitt gule farevarsel til også å gjelde Trøndelag, Helgeland og Saltfjellet. Det er også varslet jordskredfare på deler av Østlandet.

Fra før lød advarselen om mye snø Aust-Agder, Telemark og Buskerud. Men vakthavende meteorolog Magnus Ovhed mener folk i Hedmark og Oppland også må være forberedt på at været kan påvirke kjøreforholdene.

– Etter hvert kommer det mer mildvær. Jeg kan tenke meg at fra Østlandet og opp mot Trøndelag kan det bli ganske guffent i perioder, sier han til NTB og viser til at snøen som ligger i veien, kan bli til slaps.

Snøfokk lenge nord

Over 3–400 meter vil imidlertid nedbøren fortsatt komme som snø. Nedbøren skal fortsette fram til tirsdag kveld i Trøndelag. På Helgeland og i Saltfjellet er det varslet snøfokk.

Bilister i Hedmark og Oppland blir advart om at snøfallet tiltar mandag formiddag

– Det kan ligge snø også på de store hovedveiene. Kjør forsiktig, avpass farten etter forholdene og hold god avstand til kjøretøyet foran, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

Mange uhell

I Buskerud fikk politiet det travelt på morgenkvisten mandag.

– Det renner på med utforkjøringer her, og det gjelder hele distriktet, lød det noe dramatiske budskapet fra operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt til Drammens Tidende.

Det var ingen alvorlige personskader, men Meyer opplyste at politiet ikke rakk å rykke ut til alle meldinger de fikk inn.

På E18 ved Sandefjord lufthavn Torp kjørte to biler inn i hverandre. En person ble kjørt sykehus med smerter og nakkekrage, opplyser politiet på Twitter.

(©NTB)