To skudd i stolpen og uheldig selvmål forverret Mjøndalens rekke

Mjøndalen kjempet heroisk borte mot Odd og ledet to ganger, men Eliteseriens toppscorer Torgeir Børven og treverket sørget for at Mjøndalen gikk poengløse av banen i sin niende strake kamp uten seier.

Nedrykkstruede Mjøndalen tok ledelsen to ganger, men det holdt ikke for de brune. Dermed er de fortsatt nest sist på tabellen med samme poengsum som bunnlaget Ranheim med tre kamper igjen å spille.

Opp til Strømsgodset på kvalifiseringsplassen er det to poeng. Opp til Tromsø på trygg grunn er det fire poeng.

Mjøndalens første scoring kom rett før det var spilt 24 minutter. Odd-forsvaret og keeper Sondre Rossbach klønet det skikkelig til, og Odds venstreback Birk Risa endte opp med å sende en krempasning rett i føttene på Mjøndalens Tonny Brochmann. Den 30-årige dansken kunne sette ballen høyt i det åpne buret etter den reneste gavepakken fra hjemmelaget.

Mjøndalen kjørte kampen helt i de første minuttene etter scoringen. Før scoringen virket det som om Odd hadde kampen der de ville ha den. Mjøndalen kunne fort ha scoret ett mål til i de første 45 minuttene. Joackim Olsen Solberg var nær scoring åtte minutter før pause.

Børven-show senket Mjøndalen

I stedet var det Odd som nettet ved Eliteseriens suverene toppscorer. Torgeir Børven dukket opp på bakerste stolpe etter en corner og headet inn sin 19. scoring til 1-1 i det 45. minutt.

Børven var tilbake etter karantene og viste hvilken målgeit han har vært denne sesongen.

Børven hadde scoret to allerede da seiersmålet kom seks minutter før full tid. Det kunne se ut som det var Børven som var sist på ballen da matchvinnerscoringen kom også, men det var Mjøndalens keeper Julian Faye Lund som til slutt ble kreditert et selvmål i det som ble en innholdsrik og underholdende fotballkamp.

Seiersmålet kom bare seks minutter etter at nevnte Børven hadde redusert til 2-2 på straffespark. Børven hadde også utlignet til 1-1 rett før pause.

Dragsnes scoret igjen

Odd hadde ballen mye før pause, men ofte var innleggene av dårlig kvalitet og det var greit at det ebbet ut med 1-1 etter 1. omgang. Odd var det beste laget etter pause, men det var Mjøndalen som scoret først.

Etter 72 spilte minutter satt den igjen for Mjøndalen. Flere spillere var involvert da ballen etter hvert dalte ned hos Vetle Dragsnes, og 25-åringen scoret sitt andre for sesongen.

12 minutter gjensto da Odd utlignet til 2-2. Torgeir Børven ble revet over ende innenfor 16-meteren og dommer Trygve Kjensli dømte straffe. Odd scoret i det samme angrepet uten at det ble tatt hensyn til.

Uansett var Børven sikker fra krittmerke og satte ballen nede ved stolperoten til høyre for Mjøndalens keeper Julian Faye Lund.

Og da 3-2-scoringen kom noen minutter senere var det gjort. Poengene ble igjen hos Odd.

Fotball Eliteserien menn mandag, 27. runde:

Odd – Mjøndalen 3-2 (1-1)

4492 tilskuere.

Mål: 0-1 Tonny Brochmann (24), 1-1 Torgeir Børven (45), 1-2 Vetle Dragsnes (72), 2-2 Børven (78), 3-2 Julian Faye Lund (selvmål 84).

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden.

Gult kort: Pontus Silfwer, Mjøndalen.

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Espen Ruud (Joshua Kitolano fra 86.), Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Birk Risa – Vebjørn Hoff, Fredrik Oldrup Jensen, Fredrik Nordkvelle (Markus André Kaasa fra 63.) – Tobias Lauritsen (Marius Bustgaard Larsen fra 75.), Torgeir Børven, Elbasan Rashani.

Mjøndalen (4-4-1-1): Julian Faye Lund – William Sell, Quint Jansen, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes – Joackim Olsen Solberg (Fredrik Brustad fra 72.), Pontus Silfwer, Stian Aasmundsen, Tonny Brochmann (Olivier Occéan fra 86.) – Christian Gauseth (Alexander Betten Hansen fra 46.) – Jacob Bergström.

(©NTB)

Hadde muligheten ledet med 10-12 minutter igjen. Ekstremt bittert. Veldig gode offensivt i dag.

Sell i garderoben. Har sår fra beina og ned fra begge ben. Soleklart frispark. Så det ikke i matchen. Uheldig at vi ikke får frispark. Det hjelper ikke så mye å bli forbanna nå, men hadde jeg sett situasjon under kampen hadde jeg nok blitt mer forbanna,

Vi har ikke fått noe gratis. Trenger litt marginer med oss, og det fikk vi ikke denne gangen heller.

Det er en kamp begge må vinne. Blir et drama der ett poeng ikke er nok for begge lagene. Forsvarte oss bra, uten enkelte situasjoner, men synes vi fortjente å få med oss poeng.

Tre kamper igjen, og vi må vinne minst to av dem.