To nye bekreftet smittet

Parallellt med arbeidet med å få opp egne testmuligheter gjenopptok legevakten i Drammen koronatesting mandag kveld med nye testrutiner. Totalt ble 50 personer testet mandag, og to nye smittetilfeller ble påvist.

Før helgen opplyste Drammen kommune at de måtte redusere testingen på grunn av begrenset tilgang til testutstyr, og at de dermed ikke ville klare å oppfylle de nye nasjonale testkritieriene som kom forrige uke.

I løpet av helgen har kommunen jobbet med å få på plass muligheter for testing på en lab i Svelvik, men mandag gjenopptok legevakten i Drammen sin koronatesting etter de nye retningslinjene. Da ble 50 personer testet.

I en pressemelding tirsdag morgen bekrefter Drammen kommune at to personer i Drammen har fått påvist koronasmitte det siste døgnet.

– Begge er nærkontakter av tidligere kjente tilfeller. Den ene av dem er nærkontakt med en koronasmittet som bor i en annen kommune, mens den andre er nærkontakt av en koronasmittet i Drammen. Sistnevnte er innlagt på sykehuset, skriver kommunen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Laboratoriet til farmasøyt Håvard (60) fra Svelvik analyserer Drammen kommunes koronatester

Slik gjennomføres testingen

Testingen gjennomføres i henhold til de nye nasjonale retningslinjene. Det innebærer at personer med akutt luftveisinfeksjon med feber, hoste eller tungpustethet testes i følgende prioriterte rekkefølge:

·       Pasienter med behov for innleggelse 

·       Pasienter/beboere i helseinstitusjoner  

·       Ansatte i helsetjenesten med pasientnært arbeid

·       Personer over 65 år som har underliggende, kronisk sykdom 

·       Person som har vært i nærkontakt med et bekreftet tilfelle av covid-19

LES OGSÅ: Overrasket over Vestre Vikens teststans