To koronadødsfall i Drammen

I løpet av siste døgn har 55 fått påvist smitte - og to koronasmittede har mistet livet.

De to som har mistet livet i løpet av det siste døgnet var beboere ved institusjoner i kommunen – Fredholt bo- og servicesenter og Åskollen bo- og servicesenter. Begge var kvinner, en av dem i slutten av 60-årene og den andre i slutten av 80-årene.

– Mine kondolanser går til de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem. Jeg har tidligere sagt at vi må gjøre det vi kan for å beskytte våre eldre som er mest sårbare for koronasmitte, og at det derfor er viktig at alle er med på denne dugnaden. Vi kan alle bidra til å begrense spredningen av koronaviruset i samfunnet vårt, sier ordfører Monica Myrvold Berg i Drammen kommune i en pressemelding.

I tillegg har 55 nye personer bosatt i kommunen fått påvist koronasmitte. Gårsdagens smittetall var 52.

Av de 55 personene som er blitt smittet i løpet av det siste døgnet, er 43 nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. For de siste 12 er smitteveien ukjent.

Flere skoler berørt

I løpet av det siste døgnet er det påvist smitte ved tre av kommunens barne- og ungdomsskoler som får konsekvenser for andre elever og lærere, skriver kommunen. Ved både Krokstad skole, Børresen skole og Eknes ungdomsskole er det påvist smitte hos elever.

I tillegg er det påvist nye smittetilfeller ved Åssiden videregående skole, Danvik folkehøyskole og voksenopplæringen.

Ni beboere i karantene

Ni beboere og én ansatt ved Gulskogen sykehjem settes i karantene. Det er påvist smitte også hos en ansatt innenfor tjenester for personer med nedsatt funksjonsevne.

Siden begynnelsen av mars har til sammen 993 personer i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 19 personer er døde etter å ha fått påvist koronasmitte.