Annonse
Politiet har sperret av området rundt Drammen togstasjon.

To kjenninger av politiet pågrepet etter funn av falsk håndgranat

To personer er pågrepet i forbindelse med funnet av en falsk håndgranat på Drammen stasjon.

Annonse
Fremtiden

 

Drammen stasjon ble onsdag ettermiddag evakuert etter funn av en gjenstand som så ut som en håndgranat. Den viste seg å være falsk. Onsdag kveld pågrep politiet to personer i forbindelse med granatfunnet. De to er siktet for grovt skadeverk, skriver Drammens Tidende.

De to, en mann og en kvinne, skal være kjenninger av politiet, som føler seg rimelig sikre på å ha pågrepet riktige personer.

– Gjenstanden framstår visuelt som en håndgranat, men betegnes ikke som ekte. Det er foreløpig ukjent hva den inneholder, sier politioverbetjent Bård Olav Fossan ved Drammen politistasjon, ifølge Drammens Tidende.

Politiet fikk melding om funnet rundt klokken 13.30, og rykket ut til stedet med en rekke patruljer og evakuerte stasjonen, skriver Drammens Tidende.

Drammen stasjonen ble gjenåpnet og togtrafikken fikk grønt lys rundt klokken 16, etter å ha vært stengt i to og en halv time. Politiets bombegruppe fjernet den granatlignende gjenstanden klokken fra stasjonen 15.20.

Politiets bombegruppe rykket ut fra Oslo, og BaneNor meldte om forsinkelser på jernbanen som følge av funnet.

Ifølge BaneNor stanset trafikken fullstendig opp i Drammensområdet i perioden mens fjerningen av den falske håndgranaten pågikk.

- Togtrafikken forbi stasjonen er stoppet. Togledersentralen i Drammen har vært evakuert også, og trafikken som vanligvis styres fra Drammen, styres nå fra Bergen og Stavanger. Det er politiet som nå håndterer situasjonen inne på stasjonen, sa medievakt Kjell Bakken i BaneNor til Dagsavisen Fremtiden onsdag klokken 15.07.

Han understreket at togene ikke kunne passere Drammen stasjon, og måtte vente ved nærliggende stasjoner.

- De trafikale virkningene er store, men NSB jobber med å sette inn buss for tog. Man må regne med store forsinkelser på jernbanen utover dagen nå som det har vart så lenge, understreket Bakken.

 

 

 

Annonse