Tapte etter å ha fått mål annulert på overtid

(Strømsgodset – Odd 2-3) Odd virket å ha grei kontroll på oppgjøret mot Strømsgodset på Marienlyst søndag, men Godset kjempet seg inn igjen i kampen. Fire minutter på overtid kom også utligningen, men til ingen nytte.

Bilde 1 av 2

Filip Møller Delaveris (18) fortsetter å imponere for Skien-laget, og han satte inn det første målet for gjestene. Strømsgodset utlignet bare minutter senere, før Vebjørn Hoff satte inn ledermålet for Odd før halvtimen var spilt på Marienlyst. I den andre omgangen økte toppscorer Torgeir Børven kampen med et flott 3-1-mål.

Hjemmelaget skapte ny spenning seks minutter før slutt. Moses Dramwi Mawa la inn fra venstre, og 18 år gamle Mustapha Fofana kriget inn reduseringen.

Langt inne i overtiden hadde Strømsgodset en ball i mål, men det ble annullert. Dermed sikret Odd en etterlengtet borteseier med et nødskrik.

– Det var ikke bra nok i dag for å få tre poeng. Jeg synes innstillingen er bra, guttene er veldig på, men vi slipper til for mange sjanser. Vi arbeider godt, og jeg synes vi spiller en generelt god kamp. Vi gjør taktiske endringer i pausen, og får trøkket på de mot slutten, men skaper ikke nok, sier Godset-trener Henrik Pedersen til Eurosport.

– Latterlig

Spiss Lars Jørgen Salvesen synes det var en frustrerende kveld.

– Det er tredje kampen til Odd på en uke, og du ser de ønsker å dra ned tempoet i kampen. Frustrerende at de får lov til å holde på sånn hele kampen. Det er latterlig, sier han og fortsetter:

– Det er egentlig en jevnspilt kamp, men de scorer på de sjansene de har. Vi er fullt på høyde, og fortsetter å krige etter 1-3. Jeg er stolt av gutta, men det holdt ikke helt til poeng i dag, sier han til Eurosport.

Forrige gang Odd vant på bortebane var mot Lillestrøm 19. mai. Oppturen kom på et godt tidspunkt. Odd ligger på 3.-plass og økte luken ned til Rosenborg på fjerdeplass til fire poeng. Gullet skal det nok bli tøft å sikre etter at Molde snudde og vant mot Lillestrøm. Åtte poeng skiller mellom Odd og serielederen.

Strømsgodset lever fortsatt farlig. Drammenserne er ett poeng foran nedrykksplass når sju runder gjenstår.

Ny Delaveris-scoring

18 år gamle Delaveris scoret sine to første mål i Eliteserien da Odd slo Sarpsborg 3-0 forrige helg. I midtuken scoret han igjen to da Skien-klubben slo KFUM og ble klare for semifinalen i NM. Søndag var han på farten nok en gang.

Etter elleve minutter falt ballen ned foran føttene til stortalentet, og Delaveris lot seg ikke be to ganger. Han banket Odd i ledelsen etter at hjemmelaget hadde hatt overtaket i åpningen.

Det skulle likevel ikke ta lang tid før hjemmesupporterne fikk noe å juble for. Mikkel Maigaard slo en corner fra venstre. Inne i feltet ventet Prosper Mendy helt umarkert og stanget inn utligningen.

Etter 27 minutter var gjestene tilbake i føringen. Etter et flott angrep endte ballen hos Vebjørn Hoff, som lurte inn ledermålet.

Nydelig kontring

Strømsgodset trengte poeng, men cirka 20 minutter etter pause ble oppgaven langt tyngre.

Odd gikk opp i 3-1-ledelse med et nydelig mål av Børven. Eliteseriens toppscorer startet en kontring med en flott pasning til Elbasan Rashani. Han holdt på ballen og spilte tilbake til Børven. Han var iskald, tok med seg ballen og la den kontrollert i nettet.

Det var 27-åringens 17 mål for sesongen.

Strømsgodset – Odd 2-3 (1-2)

5001 tilskuere

Mål: 0-1 Filip Møller Delaveris (11), 1-1 Prosper Mendy (16), 1-2 Vebjørn Hoff (27), 1-3 Torgeir Børven (66), 2-3 Mustapha Fofana (84).

Dommer: Tom Harald Hagen, GrueTom Harald Hagen, Norge.

Gult kort: Kristoffer Tokstad (52), Mustapha Fofana (73), Lars Jørgen Salvesen (88), Strømsgodset, Vebjørn Hoff (90), Odd.

Strømsgodset (4-5-1): Martin Hansen – Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Duplexe Tchamba, Prosper Mendy (Jonathan Parr fra 79.) – Kristoffer Tokstad (Mustapha Fofana fra 72.), Herman Stengel (Lars Sætra fra 87.), Jack Ipalibo, Mikkel Maigaard, Moses Mawa – Lars Jørgen Salvesen.

Odd (4-5-1): Sondre Rossbach – Fredrik Nordkvelle, Steffen Hagen, Fredrik Semb Berge, Birk Risa – Filip Møller Delaveris (Bilal Njie fra 67.), Vebjørn Hoff, Odin Bjørtuft (Markus André Kaasa fra 83.), Joshua Kitolano (Tobias Lauritsen fra 90.), Elbasan Rashani – Torgeir Børven.