Svakt keeperspill felte Godset i Tyrkia

(Strømsgodset – Dynamo Kiev 0-3) Godset spilte sin andre og siste treningskamp under oppholdet i Tyrkia torsdag, og to heller tvilsomme inngripener fra Viljar Myhra gjorde ting vanskelig mot Dynamo Kiev i Belek.

Etter en jevn åpning uten de store sjansene og mest spill på midtbanen, fikk Dynamo Kiev frispark fra en 20-25 meters hold. Det skuddet ble sendt rett i tverrliggeren med Godset-keeper Viljar Myhra utspilt, men keeperen klarte likevel å fange opp returforsøket fra en Kiev-spiller.

Deretter satte Myhra i gang en kontring der Tokstad driblet seg forbi et par mann før han spilte ballen gjennom til Moses Mawa. Godset-spissen kom imidlertid litt nære keeper, slik at Mawa ikke fikk sin tredje nettkjenning i denne oppkjøringen.

Godset farlige på kontringer

Dynamo Kiev festet ut over kampen mer og mer grepet, og hadde ballen mest. Kvarteret ut i den første kampen løsnet Kiev skudd fra kanten av 16-meteren, men skuddet gikk like utenfor Myhras venstre stolpe. Noen minutter senere måtte Myhra igjen i aksjon da Kiev kom alene med Godset-keeperen, som kom tidlig ut og avverget skuddforsøket.

Etter halvtimen spilt slo Mikkel Maigaard, for øvrig med kapteinsbindet, Moses Mawa gjennom med en nydelig utsidepasning. Mawas forsøk alene med keeper ble reddet, men på returen var prøvespiller Janis Ikaunieks først på ballen. Dessverre for prøvespilleren og Godset var avslutningen svak og gikk midt på keeper.

Den siste halvdelen av den første omgangen gjorde Strømsgodset en god jobb med å spise seg inn i kampen. Dynamo Kiev hadde fortsatt mest ball, men Godset var farlig frempå på kontringer. Drøye fem minutter før pause fikk Godset en ny stor mulighet til å ta ledelsen da Jonathan Parr plutselig befant seg på tur inne i Kievs 16-meter. Backen prøvde seg 45 grader ut, men forsøket ble avverget.

Skudd fra midtbanen ga Kiev ledelsen

To minutter før pause tok Dynamo Kiev imidlertid ledelsen. Carlos de Pena ser at Viljar Myhra står langt ute og prøver seg på et skudd fra omtrent midt på banen. Det skuddet blir tatt av en voldsom medvind og blåser rett inn bak Myhra. En kjedelig slutt på den første omgangen for Godsets del.

De to nyeste tilskuddene til Godset-troppen, Niklas Gunnarsson og Marcus Mølvadgaard, kom begge inn til pause. Det samme gjorde Lars Vilsvik, mens Kristoffer Tokstad, Sondre Fosnæss Hansen og Moses Mawa banet vei.

Dynamo Kiev skrudde opp tempoet i starten av den andre omgangen, men det var likevel Strømsgodset som fikk den andre omgangens første store mulighet. Tidligere HamKam-spiller Nico Mickelson dro seg inn fra kanten og skjøt mot motsatt vinkel, og ballen snek seg så vidt utenfor etter å ha gått via et Kiev-bein og ut til corner som endte resultatløst. Noen minutter senere ble samme Mickelson tatt av til fordel for Kreshnik Krasniqi.

Ny keepertabbe ga ny baklengs

Dynamo Kiev byttet stort sett hele laget etter rundt 70 minutter, og satte inn mange av førstelagsspillerne som spilte i tirsdagens treningskamp der Kiev slo Olimpija Ljubljana 5-0. Like etter fikk Mølvadgaard ut av ingenting en mulighet til å redusere, men Kiev-keeperen reddet.

Kvarteret før slutt måtte Kievs målvakt igjen i aksjon da Lars-Jørgen Salvesen fikk en mulighet fra kanten av 16-meteren. Godset-angriperen valgte å avslutte tidlig og satte skuddet ganske rett på keeper, som fikk avverget skuddet.

Kvarteret før slutt var det mål igjen for Dynamo Kiev, og igjen kan det settes spørsmålstegn ved målvaktsspillet til Godset-keeper Viljar Myhra. En corner blir slått på bakerste stolpe der Myhra feilberegner ballbanen, noe som gjorde at Vitali Mykolenko enkelt kunne sende ballen i nettmaskene.

Sju-åtte minutter før slutt økte Dynamo Kiev til 3-0. Ukrainerne kombinerte fint i Godsets straffefelt, før ballen ble lagt ut til Serhiy Sydorchuk like på utsiden av 16-meteren. Midtbanespilleren bredsidet inn Kievs tredje mål via stolpen og inn. Flere mål ble det ikke, og dermed endte det med 3-0 tap mot Dynamo Kiev for Godset.

---

Strømsgodsets lag (4-3-3):

• Viljar Myhra - Nico Mickelson (Kreshnik Krasniqi fra 70.), Sondre Fosnæss Hanssen (Niklas Gunnarsson fra 46.), Duplexe Tchamba, Jonathan Parr - Janis Ikaunieks (Alban Kadriu fra 84.), Herman Stengel, Mikkel Maigaard - Kristoffer Tokstad (Marcus Mølvadgaard fra 46.), Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa (Lars Vilsvik fra 46.).
  • Målscorere: 0-1 Carlos de Pena (43.), 0-2 Vitali Mykolenko (75.), 0-3 Serhiy Sydorchuk (81.)