Suveren Ødegaard sendte Sociedad videre i cupen

Martin Ødegaard scoret ett mål og hadde to målgivende pasninger for Real Sociedad mot Osasuna da laget avansement til kvartfinalen i den spanske cupen med 3-1.

Martin Ødegaard startet i vanlig posisjon mellom Mikel Oyarzabal og Ander Barrenetxea, og med svenske Alexander Isak på topp.

Ødegaard spilte fram svensken til 1-0 etter 33 minutter. Gjestene slo derimot tilbake tre minutter senere og utlignet til 1-1 ved Marc Cardona.

Etter en drøy times spill tok nordmannen sakene i egne hender og satte 2-1-målet på frispark. Det var hans første mål i den spanske cupen. I serien står han bokført med fire mål.

Det norsk-svenske samarbeidet fungerer utmerket i Real Sociedad. Etter 69 minutter var nok en gang Ødegaard nest sist på ballen på en Isak-scoring.

Valencia måtte ha straffer for å avansere mot Cultural Leonesa. Villarreal vant 2-0 borte over Rayo Vallecano, mens Real Madrid slo Zaragoza med komfortable 4-0 borte.