Strømsgodset senket formsvake Brann i sjansefylt kamp

I en kamp full av store sjanser var det Strømsgodset som trakk det lengste strået i 3-1-seieren over Brann, etter at superinnbytter Marcus Mølvadgaard punkterte kampen på overtid.

Danske Marcus Mølvadgaard har kommet inn i samtlige kamper for Strømsgodset denne sesongen, og er en spiller Henrik Pedersen har veldig stor tro på for fremtiden. I sin ellevte kamp på rad som innbytter viste 20-åringen seg tilliten verdig, da hans 3-1-scoring på overtid sørget for stoppet tapsrekken på to strake.

– For meg personlig er det fantastisk å få mitt første Godset-mål, og enda deiligere er det når målet hjelper oss til tre poeng. Da jeg kom inn fikk jeg beskjed om å bidra til å dra seieren i land, og jeg synes vi har god kontroll på det meste av det Brann kommer med i dag og vinner fortjent, sier Mølvadgaard

På kampens første mål var Taijo Teniste uheldig og satte ballen i eget nett. Mikkel Maigaard var siste Godset-spiller på ballen før selvmålet.

– Jeg så kneet sto bra, så jeg tenkte å treffe det. Da går den inn, sa Maigaard spøkefullt til Eurosport i pausen.

Sjanser

Drammenserne fortsatte å styre kampen før Moses Mawa burde doblet ledelsen etter en snau halvtime. Oslo-gutten fikk stå helt alene på bakre stolpe noen få meter fra mål, men avslutningen gikk høyt over det åpne målet.

Brann slapp med skrekken, og sjansen til Mawa så ut til å gi bergenserne en vekker. Like etter kjempemissen til Godsets spiss var Brann veldig nær mål ved to anledninger.

Først ble et godt skudd av Fredrik Haugen parert av en enda bedre redning av Viljar Myhra, før bergenserne fikk en enda større sjanse. Gilbert Koomson plukket ned en ball i bakrom, vendte opp og banket ballen forbi keeper, men på streken avverget Niklas Gunnarsson med hodet.

Like før pause avsluttet Lars-Jørgen Salvesen i stolpen, men etter en sjansefylt omgang med flere farlige avslutninger ble det bare med et selvmål i målprotokollen.

– Jeg synes vi spiller en flott taktisk kamp i dag, og at vi viser vårt DNA og den kulturen jeg ønsker vi skal vise fram. Det var godt å se at guttene turte å spille og var på fra start, og jeg synes vi er klart bedre enn Brann i første omgang, forteller Godset-trener Henrik Pedersen til Eurosport.

Endelig for Mawa

Ti minutter etter hvilen skulle det komme et nytt mål, da Mawa endelig klarte å få ballen i mål. På samme måte som i 1. omgang fikk spissen ballen helt alene på bakre stolpe etter et innlegg, men denne gangen fikk 23-åringen doblet til 2-0.

– Vi har fått beskjed om å gjøre alt med høy intensitet, og derfor tok vi et raskt frispark. Det var ikke et innøvd trekk, men vi var mer påskrudd enn Brann i den situasjonen. Det var deilig å få satt den ballen i mål, sier Mawa til Eurosport.

Brann ga seg ikke og etter et offensivt bytte der Teniste ble byttet ut for midtbanespiller Jon-Helge Tveita, fikk bortelaget flere nye sjanser.

Petter Strand kom inn til pause for Brann-kaptein Daniel Pedersen og kantspilleren måtte presse fram en redning fra Myhra etter 58 minutter. Tre minutter senere sto den unge keeperen i veien igjen da han kom ut og stoppet forsøket fra Robert Taylor.

Målet skulle til slutt komme for Brann, og nok en gang var det Gilbert Koomson som var målscorer. Ghaneseren dro seg fint fri før han plasserte ballen lekkert i hjørnet bak en god Myhra i Godset-buret.

Det holdt likevel ikke til poeng for Brann som slapp inn nok en gang like før slutt, da innbytter Marcus Mølvadgaard punkterte kampen med sitt første mål for Godset. Resultatet gjør at begge lag står med 15 poeng etter elleve kamper, og Strømsgodset tar sin første seier etter to strake tap.

Strømsgodset – Brann 3-1 (1-0)

Marienlyst, 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Taijo Teniste (selvmål 8), 2-0 Moses Mawa (54), 2-1 Gilbert Koomson (72), 3-1 Marcus Mølvadgaard (90).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Niklas Gunnarsson, Strømsgodset.

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Sondre Fosnæss Hanssen, Nicholas Mickelson – Johan Hove, Jack Ipalibo (Kristoffer Tokstad fra 46.), Mikkel Maigaard – Halldor Stenevik (Marcus Mølvadgaard fra 76.), Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Taijo Teniste (Jon-Helge Tveita fra 56.), Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren (Christian Eggen Rismark fra 46.), Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Daniel Pedersen (Petter Strand fra 46.), Kristoffer Barmen – Gilbert Koomson, Daouda Bamba (Erlend Hustad fra 67.), Robert Taylor (Marcus Mehnert fra 88.).