Eliteserien fotball 2016, Strømsgodset - Bodø/Glimt. Strømsgodsets Flamur Kastrati head er ballen i mål bak Bodø Glimts keeper Hannes Thor Haldorsson og gir Godset ledelsen 2-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Bodø/Glimt på Marienlyst stadion i Drammen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Strømsgodset har funnet seg sjøl

(Strømsgodset - Bodø/Glimt 2-0). Strømsgodset viste gamle takter mot Glimt.

 Strømsgodset har vært på leting etter seg selv denne sesongen. Mot Bodø/Glimt var det masse å kjenne igjen fra Godset på sitt beste

– Nå er vi oss sjøl igjen, selv om vi scorer litt for lite mål, sier Bjørn Petter Ingebretsen etter den tredje strake trepoengeren på rad.

Men selv om Strømsgodset har sanket bra med poeng den siste tida, har kvaliteten på spillet vært høyst variabelt i løpet av en og samme kamp. Mot Bodø/Glimt greide de å holde et høyt nivå i samfulle 90 minutter. For første gang i år. Og det hele startet før mange av tilskuerne hadde fått satt baken sin ned på setet. Etter bare 40 sekunder falt Marcus Pedersen i bakken inne i feltet. Svein Erik Edvardsen pekte på straffemerket, selv om det var delte meninger om den avgjørelsen. Glimt-trener Aasmund Bjørkan var uenig.

– Jeg opplever at han (Marcus Pedersen) hopper opp på ryggen til vår spiller, sier han.

– Straffa var kanskje litt billig, mener Bjørn Petter Ingebretsen.

– Han bryter meg ned – klar straffe, sier Marcus Pedersen til TV 2.

Så tok han også straffen selv.

– Jeg skal score mål, og da jeg må jeg ta straffa sjæl. Og det går ikke an å bomme på straffe, fortsetter han.

At det går an, har lagkamerat Tommy Høiland vist. Han har bommet på to av de fire straffene Strømsgodset har hatt så langt denne sesongen.

GODE RELASJONER

Vi fikk altså se et Strømsgodset-lag som lignet seg sjøl. Spesielt noe av det vi har savnet mest så langt, relasjonene på høyresida mellom Lars Christoffer Vilsvik, Øyvind Storflor og Nana satt i denne kampen. Særlig i første omgang så vi mye av den doblingen på kant vi ikke har sett for mye før  år. Og når parhestene Vilsvik/Storflor finner hverandre, går det fryktelig fort og er vanskelige å stå mot.

FØRSTE BERØRING

Med Marcus Pedersen fra start, begynte Flamur Kastrati på benken. Han måtte stå over fire kamper på grunn av en stygg forseelse i den første kampen mot Brann i Drammen.

– Det har vært ei tung tid, men jeg har fått støtte fra fansen, klubben og spillerne, forteller han.

Og han takket for det med å gi Strømsgodset det andre mål akkurat der fansen var samlet. En corner gikk gjennom hele feltet, og en totalt umarkert Flamur Kastrati stanget ballen opp i nettaket.

Dermed sørget han for en fortjent seier. Det mener også Aasmund Bjørkan.

– Strømsgodset var hakket kvassere enn oss, og de vant fortjent, sier han.

KAMPFAKTA

Strømsgodset – Bodø/Glimt 2-0 (1-0)

Marienlyst stadion: 4446 tilskuere.

Mål: 1-0 Marcus Pedersen (str. 2), 2-0 Flamur Kastrati (76).

Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.

Gult kort: Thomas Jacobsen, Mathias Normann, Bodø/Glimt, Francisco Júnior, Mohammed Abu, Øyvind Storflor, Strømsgodset.

Strømsgodset (4-3-3): Espen Bugge Pettersen – Lars Christopher Vilsvik, Marius Høibråten, Gustav Valsvik, Mounir Hamoud – Bismark Adjei-Boateng, Mohammed Abu, Francisco Júnior (Martin Rønning Ovenstad fra 65.) – Øyvind Storflor, Marcus Pedersen (Flamur Kastrati fra 74.), Tokmac Nguen (Muhamed Keita fra 84.).

Bodø/Glimt (4-3-3): Hannes Thór Halldórsson – Thomas Jacobsen (Jens Petter Hauge fra 78.), Brede Moe, Martin Bjørnbak, Emil Jonassen – Henrik Furebotn, Ruslan Babenko (Patrick Berg fra 69.), Mathias Normann – Fitim Azemi, Milan Jevtović (Daniel Edvardsen fra 58.), Trond Olsen.