Sterk start med Erna og en nær utsolgt fredag

Rekordstor forhåndsinteresse for Elvefestivalen, både fra statsminister og billettkjøpere.

- Fantastisk hyggelig. Det kom en henvendelse via Viken Høyre på forsommeren om at det så ut til at Erna Solberg hadde lyst til å gjeste festivalen vår igjen. Hun var her jo i 2017 også, og var da veldig begeistret. Tror hun synes det er en flott festival i en by med passe størrelse - og så er det vel iIkke helt tilfeldig at det er valg, smiler festivalsjef Louise Winness Prestgard, når Dagsavisen Fremtiden spør hvordan invitasjonen kom i stand.

Dermed blir det etter planen ikke bare gjesteartister som Vårin Strand, Hans Cato Kristiansen, Bent Bredesen og gutta bak C-laget som stråler idet sceneteppet går opp for Drammen Symfoniorkester i teateret torsdag kveld. Med mindre regjeringens bompengekjekling slår ut i akutt krise, er statsministeren på plass for å høre for drammensere flest svært kjente toner i ny, klassisk drakt.

SE DET FULLSTENDIGE PROGRAMMET FOR ELVEFESTIVALEN HER.

Lukter Roxette

Innspurten til startstreken er som vanlig "så hurramegrundt og så kaos at man må flire", ifølge festivalsjef Prestgard. Men hva gjør det, når hun for første gang på sine år i stolen har sett billettsalget nærme seg taket.

- Det ligger an til rekord i forhåndssolgte billetter til Gamle Kirkepalss, og fredagen er snart utsolgt. Har ikke skjedd siden festivalens beste år, 2015 med Roxette, så dette er utrolig morsomt, stråler hun.

Selv værgudene spiller foreløpig på lag med både sol og god temperatur særlig lørdag, med opp til 23 grader på ettermiddag/kveld.

- Det kommer til å koke i hele byen, mange utesteder har også egen arrangementer, og vi håper folk tar turen ut. Vi er godt i rute og at alle akkurat nå løper mens telefonene ringer og alle baller som svever rundt tas ned, er akkurat som det skal. Vi  er godt rustet til å ta imot gjester gjennom hele helgen og programmet oppdateres fortøpende med eventuelle endringer og tillegg, minner Louise Winness Prestgard om.