Slik sikrer Ødegaard og Sociedad spill i Europa

Martin Ødegaard var ubenyttet reserve da hans Sociedad fikk med seg ett poeng hjemme mot Sevilla. Det poenget kan være gull verdt i kampen om spill i Europa neste sesong.

Martin Ødegaard sliter med jumpers knee og har den siste tiden spilt med smerter. I torsdagens kamp hjemme mot Sevilla kom han ikke på banen, da Real Sociedad spilte uavgjort 0-0 hjemme mot Sevilla.

Det ene poenget medførte at Sociedad klatret til den viktige sjetteplassen på tabellen i La Liga. Den gir kvalifisering til Europa League til høsten.

Real Sociedad har vært i fryktelig form siden ligafotballen ble startet opp igjen i Spania, og står med fem tap, tre uavgjort og kun to seiere på de ti kampene som har blitt spilt siden oppstarten i juni. Det har gjort at baskerlaget har mistet muligheten til å kvalifisere seg til Champions League, som mange eksperter trodde på før oppstarten.

Les også: Treneren hyller Ødegaard: – Han holder ut med smertene

Møter Atletico borte i siste kamp

I stedet er Sociedad nå avhengig av minst ett poeng, gjerne også seier borte mot Atletico Madrid, for å berge muligheten for å få spille kvalifisering til Europa League. Hvis Villareal skulle finne på å avgi poeng mot Eibar hjemme, må Sociedad slå Atletico Madrid med tre mål eller mer for å å direkte til gruppespillet i Europaligaen.

Det kommer neppe til å skje, og trolig er Ødegaard og hans lagkamerater nødt til å se seg nedover på tabellen. Getafe, Valencia og Granada kan alle gå forbi Sociedad i den siste serierunden. Alle tre går forbi Sociedad hvis de vinner og Sociedad taper, mens Getafe og Granada også kan gå forbi Sociedad hvis baskerne får med seg poeng borte mot Atletico Madrid.

Les også: Ødegaard-assist da Real Sociedad sikret viktige poeng mot Villarreal

Dette er scenarioene

Getafe møter Levante borte, og med seier tar de den siste europaspillplassen hvis ikke Sociedad vinner. Med uavgjort kan de gå forbi Sociedad hvis Martin Ødegaard og hans lagkamerater taper med to mål eller mer.

Siden Sociedad har Valencia på innbyrdes oppgjør, må Valencia slå Sevilla borte samtidig som Sociedad taper og Getafe avgir poeng.

Granada spiller hjemme mot Athletic Bilbao, og kan ta den siste plassen i Europa hvis Valencia taper og Getafe avgir poeng. Hvis Sociedad tar poeng mot Atletico, er Getafe avhengig av å slå Athletic med minst fem mål for å stjele plassen i siste serierunde.

Les også: Ødegaard benket da mesterligaplassen røk for Real Sociedad etter dramatisk tap