Mjondalen

Mjøndalen snøt Brann for seier

Med bare ett mål på de siste fire kampene var Andreas Hellums scoring sårt etterlengtet da Mjøndalen slo Brann 1-0 på bortebane søndag.

Kåre Ingebrigtsens menn hadde sjanse på sjanse gjennom hele oppgjøret, men det var til slutt Andreas Hellum, assistert av Lars Olden Larsen, som stjal alle poengene i Bergen.

Hjemmelagets Daouda Bamba traff metallet i første omgang og var nær ved å ta Brann i ledelsen ved flere anledninger.

Det Mjøndalen manglet i det offensive spillet tok de igjen defensivt. De brunkledde holdt hjemmelaget unna i 90 minutter og scoret seiersmålet fem minutter før slutt på sitt første skudd på mål.

Dermed tok Mjøndalen viktige poeng og klatret bort fra kvalifiseringsplassen. Brann ligger på 8.-plass.

Nærme for Bamba

Brann-spissen var farlig gjennom hele kampen og kunne tatt hjemmelaget i føringen etter kvarteret spilt. Gilbert Koomson overlistet Mjøndalen-keeper Sosha Makani og la inn til en ledig Bamba, som ikke var i scoringsform. Spissen klarte ikke å avslutte, da ballen traff ham i stedet.

Samme mann hamret ballen i metallet etter 26 minutter. Bamba dro seg fint gjennom forsvaret og fyrte av en kanonkule som fikk stolpen til å riste hele veien inn til pause.

Noe ufortjent

En mann som sjelden drar på de største dribleraidene er midtstopper Vegard Forren. Like før pause dro han av to spillere og la ballen inn til en gjeng lagkamerater, som hadde glemt å ta på scoringsskoene.

Utover i 2. omgang fortsatte Bamba å skyte, men fant ikke nettmaskene.

Mjøndalen hadde lite å bidra med offensivt, og fikk nok med å hindre ivorianeren nettkjenning. Men fem minutter før slutt fant Olden Larsen en stupende Hellum, som scoret sitt første mål i Elitserien

Mjøndalen stjal noe ufortjent alle poengene i Bergen og kunne reise jublende hjem igjen til Drammen med 1-0-seier. Ingebrigtsen måtte greie seg uten poeng i sin debut som Brann-trener.