Sport

LSK lekte med Mjøndalen – Lehne Olsen i sitt livs form

Lillestrøm melder seg så smått på i medaljekampen i Eliteserien. Thomas Lehne Olsen ordnet 2-1 mot Mjøndalen og viste at han kan være Åråsens nye helt.

Lillestrøm hadde full kontroll fra start, men slet med å få ballen i mål. Da tok Lehne Olsen ansvar. Han står med åtte nettkjenninger så langt i år, godt over halvparten av Lillestrøms tolv mål.

Søndag kom begge målene i andre omgang. Først fant en utoverskrudd corner fant spissen på bakre stolpe, der han fikk stå helt alene og styre ballen i mål med bredsiden av foten.

Fem minutter senere doblet han fra straffemerket.

Ble stresset

30-åringen er i sitt livs form, utfordrer om toppscorertittelen og kan faktisk skyte Lillestrøm inn i medaljekampen. Etter ni spilte kamper har LSK 16 poeng og bare to opp til tabellfirer Rosenborg, men med tre kamper mindre spilt.

– Vi stanget lenge, så det var greit å få det til. Vi fikk 2-0 og hadde full kontroll, men så ble vi litt stresset og lot det bli spennende etter 1-2, sa Lehne Olsen selv til Discovery.

– Han scorer mål og er god både feilvendt og rettvendt. Han er god om dagen, det er herlig, sa LSK-trener Geir Bakke.

De siste kampene har vist at Lillestrøm iallfall har tenkt å legge nedrykksstriden bak seg i comebacksesongen på øverste nivå i norsk fotball.

Fredrik Brustad reduserte på overtid, og Mjøndalen holdt faktisk på å utligne, men det er ingen tvil om at nedrykksspøkelset lever videre. Med sju poeng er laget på kvalikplass, men med færre kamper spilt enn lagene foran.

– Et fort

I sommerheten på Åråsen ble det en sjansefattig første omgang. Gjermund Åsen fortsatte sitt storspill for Lillestrøm, mens Mjøndalen var sjanseløse.

Det ble imidlertid ikke de store sjansene for Lillestrøm heller, og lagene gikk i pause med 0-0. I andre omgang viste Lehne Olsen målformen.

– Jeg er fornøyd med at vi klarte å bearbeide dem såpass mye i andre omgang og fikk større trafikk mot målet deres. Da skapte vi nok til å dra i land dette her. Men Mjøndalen er Mjøndalen, ære være, dem kommer alltid på slutten, sa LSK-trener Geir Bakke.

Nå venter Vålerenga borte og Molde hjemme for Lillestrøm.

– Vi er ikke redde for noen nå, sa Bakke.

– Vi har fått dette som et lite fort, sa Tobias Svendsen om Åråsen.

For Mjøndalens del venter viktige kamper mot Haugesund og Brann.

(©NTB)