Salvesen berget Godset med straffescoring mot Vålerenga

Vålerenga – Strømsgodset 1-1 (1-0). Vålerenga tok føringen på eget kunstgress, men Godset kom tilbake helt på tampen.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Kort tid før kampstart fredag kom nyheten om at Helsedirektoratet ikke vil tillate treningskamper i fotball som følge av smittesituasjonen. Rådene fra Helsedirektoratet, som har vakt sterke reaksjoner fra toppidretten, gjelder for de kommende to ukene. Statsminister Erna Solberg bekreftet senere fredag at regjeringen støtter rådene fra direktoratet.

Treningskampen på Intility Arena fredag gikk uansett som planlagt, og det var unggutten Seedy Jatta som scoret det eneste målet for hjemmelaget VIF. 17-åringen stanget ballen inn i nettmaskene etter et flott innlegg fra Henrik Bjørdal i det 20. spilleminutt. Helt på tampen sørget Lars Jørgen Salvesen for 1-1 for Godset fra elleve meter.

Udahl fra start

Samme Jatta hadde få minutter i forveien også fått en god mulighet på corner, men forsøket hans ble avverget av Strømsgodsets sisteskanse Viljar Myhra. Like etter fikk han altså hull på byllen, og var et friskt innslag på Vålerengas venstrekant før han ble byttet ut til pause. Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen uttalte nylig til Dagsavisen at Jatta vil få sjansen som et kantalternativ bak de mer etablerte spillerne denne sesongen, ettersom VIF valgte å hente inn den rendyrkede spissen Henrik Udahl framfor et kant/spiss-alternativ.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo lot både nykommer Henrik Udahl og unggutten Seedy Jatta få sjansen fra start i oppgjøret. Også Sakarias Opsahl, som gjorde sine saker bra på lån hos Tromsø i Obos-ligaen i fjor, fikk muligheten fra sin midtbaneposisjon.

Strømsgodset hadde svært lite å by på før hvilen, og VIF fikk styre mye av det som skjedde utpå en småkald kunstgressmatte på Valle. Fred Fridays halvsjanse, et skudd som gikk utenfor, var stort sett det drammenserne hadde å by på. Vålerenga truet mer, og gikk til pause med en fortjent ledelse.

Her jubler VIF-spillerne etter Jattas scoring.

Layouni-mulighet

Til starten av 2. omgang gjorde begge lag en rekke bytter, noe som preget kampbildet etter hvilen. Matchen ble mer åpen, og dessuten mer sjanserik. Lars Jørgen Salvesen og Moses Mawa fikk kjempemuligheter til å utligne for Godset, men Vålerenga-forsvaret og Kjetil Haug i buret fikk avverget med nød og neppe.

Lynvingen Amor Layouni, som kom inn etter pause, fikk en gigantisk sjanse til en drømmedebut etter 65 minutters spill, men alene mot Viljar Myhra i Godset-buret var det sisteskansen som gikk seirende ut av duellen.

Tobias Gulliksen var svært nære utligning for gjestene en stund etter, men til VIFs lettelse smalt ballen i metallet etter Gulliksens forsøk fra distanse.

Strømsgodset prøvde å mobilisere på tampen, og fikk til slutt betalt i form av et straffespark like før slutt, da Kristoffer Tokstad gikk ned i boksen. VIF-spillerne protesterte voldsomt, men fikk ikke gehør av dommer. Dermed sørget Salvesen for 1-1 og uavgjort.

Vålerenga – Strømsgodset 1-1 (1-0).

Intility Arena. Ingen tilskuere var tillatt.

Mål: 1-0 Seedy Jatta (20). 1-1 Lars-Jørgen Salvesen (89.)