Sport

Mjøndalen tapte bunnstrid

Det deles ikke ut stilpoeng i fotball. Det skal Sandefjord være fornøyd med, etter å ha slått Mjøndalen 1-0 med et ordentlig «drittmål» i bunnoppgjøret.

Sandefjord gjorde som da Aalesund kom på besøk for to runder siden: Kriget inn en viktig trepoenger med 1-0 mot en av bunnrivalene.

Målet kom på en av kampens få store sjanser, og var ikke av den pene sorten. Erik Brenden plukket opp en retur etter et skudd fra backen Anton Kralj, og han måtte selv avslutte to ganger før han fikk presset ballen over målstreken.

Slett ikke vakkert, men likevel svært viktig for Sandefjord. Målet gjør at laget er oppe på ti poeng etter like mange kamper, og klatrer på tabellen.

Les også: Strømsgodset tapte da de slet med å bryte ned Vålerenga

Sekspoengskamp

– Jeg husker ikke så veldig mye av målet, men selvfølgelig er det helt supert å hjelpe laget til seier. Det er det beste, sa Brenden til Dplay.

– Det er klart at lagene rundt oss er viktige å slå her hjemme. Vi visste hvor viktig denne kampen var. Det var en sekspoengskamp.

For Mjøndalen går det bare nedover. Bruntrøyene innledet sesongen overbevisende, men står nå med fem strake tap og er på full fart ned i nedrykksstriden.

– Sandefjord var mindre dårlige enn oss i dag. De var ikke gode de heller, og det var en dårlig fotballkamp, synes jeg, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Dplay.

Les også: Deilas New York City videre i MLS is Back-turneringen

– Ikke helt svart

I en svært sjansefattig første omgang på Sandefjord Arena var det imidlertid Mjøndalen som var nærmest scoring. Lars Olden Larsens avslutning like før pause ble i siste liten blokkert til corner.

Like etter pause var Mjøndalen farlig frampå igjen, da et langt innkast holdt på å bli styrt i mål, men Sandefjord-ving Rufo fikk avverget på streken. Nærmere kom aldri Mjøndalen, men trener Vegard Hansen og hans mannskap kan trøste seg med at til tross for fem strake tap, har alle fem vært ettmålstap.

– Hvis du går inn i hver enkelt av de fem kampene vi har tapt, så er det ikke helt svart. Vi var dårlige i dag, men at vi har fem ettmålstap, det får vi ikke gjort noe med. Vi må finne en måte å spille på med et lag som både tør og klarer mer enn det vi gjør i dag. I dag var det veldig lite som fungerte, og det er utrolig skuffende, sa Hansen.

Les også: En politimann på Utøya (+)

Mer fra Dagsavisen