Bandyjentene fikk bank av Russland, spiller bronsefinale lørdag

(Norge - Russland 0-4). Norge hadde lite å stille opp med mot de russiske bjørnene på Frogner Stadion fredag formiddag. 0-4-tapet gjør at de skal spille bronsefinale 11.00 lørdag.

FROGNER STADION (Dagsavisen): To mål i den første omgangen og to i den andre gjorde at det til slutt ble 0-4-tap for Russland fredag for Norge. Kampen varte i 2 x 45 minutter, noe som var en halvtime lenger enn torsdagens 0-2-tap i griseværet på Voldsløkka.
– Resultatet er ikke så gærent, men vi hadde ikke så mye å stille opp med i dag, innrømte Norge-trener Arild Aamodt til Dagsavisen etter kampen.

Straffeslag

Norge holdt tett de første 18 minuttene før Ingrid Bjonge lagde straffe. Den satte Kristina Masjinskaja kontant i mål.
Fem minutter senere spilte Masjinskaja lekkert gjennom Galina Mikhailova, som var iskald alene med Stine Pedersen i Norge-buret. Dermed sto det 2-0.
Det var resultatet også til pause, etter at Norge slet stort med å skape noe særlig mot et russisk lag som hadde full kontroll.

Bronsefinale lørdag klokka 11

Foran over 200 tilskuere på Frogner Stadion slet Norge også i den andre omgangen å skape sjanser mot Russland. 3-0 var et faktum bare fem minutter ut i omgangen etter en cornervariant. Mashinskaya snappet ballen, dro seg ned til dødlinja og spilte 45 grader ut til Tatyana Gurintsjik som hamret ballen i mål.
Kapteinen fastsatte sluttresultatet til 4-0 seks minutter før full tid alene med Pedersen. Hun fintet ut den norske målvakten og la ballen enkelt i mål.
Dermed røk Norges sjans om en sensasjonell VM-finale. De skal nå spille bronsefinale 11.00 lørdag mot mest sannsynlig Finland.
Nevnte Pedersen sto en god kamp i Norge-buret. Hun var fornøyd etter kampen.

– Det var en tøff kamp. Vi står bra i forsvar, men det holder ikke helt mot russerne i dag, sa Pedersen.

– Det er gøy å redde litt, men jeg får bare jobbe videre med det som skjer på målene, fortsatte hun.

VM bandy kvinner i Oslo fredag, semifinale på Frogner stadion:

Russland – Norge 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Kristina Masjinskaja (str. 20), 2-0 Galina Mikhailova (25), 3-0 Tatjana Gurintsjik (51), 4-0 Gurintsjik (85).

Utvisninger: Russland 10 min., Norge 20 min.

Kamp om 5.-plass (Voldsløkka): USA – Japan 5-0 (1-0).