Ronny Deila mener nok og god informasjon har vært nøkkelen til å ta vare spillernes mentale helse under viruskrisen. Torsdag er New York City tilbake i kamp.

Philadelphia Union er første motstander for den norske trenerprofilens klubb når fotballen nå gjenopptas i Major League Soccer. Oppgjøret er det første siden 11. mars.

De fire siste månedene har alt handlet om å begrense spredningen av koronaviruset.

Deila har jobbet for å opprettholde spillernes fysiske form i den ufrivillige pausen, men fokuset på den mentale helsen har også vært viktig.

– Det handler om informasjon. Hvis du får informasjon om ting, er de lettere å håndtere. Vet du ingenting, begynner du å tenke. Så vår hovedoppgave er å gi informasjon, snakke med spillerne, være rundt dem hele tiden, og det forsøker vi å være, sier telemarkingen til Newsday.

Les også: Skjelbred neppe klar for Godset-kampen

Sterkt fellesskap

Koronakrisen er langt fra over i USA og MLS. Onsdagens planlagte møte mellom Nashville og Chicago Fire er utsatt som følge av at en håndfull Nashville-spillere har testet positivt på viruset. Dallas har i tillegg trukket seg fra turneringen i Orlando som markerer restarten av den nordamerikanske fotballigaen.

– Jeg er sikker på at andre lag har større bekymringer enn oss, tatt i betraktning hvilken region vi kommer fra. Vi har nok hatt det tøffere før, sier Deila med henvisning til virussituasjonen i New York.

– Vi har et sterkt fellesskap i gruppen, og slik har det vært i mange år. Det kommer til å være positivt for oss, legger han til.

Alle gruppekamper i Orlando-turneringen skal telle på grunnserietabellen i MLS. De 16 beste går videre til cupspill. Turneringsvinneren får plass i Concacafs mesterliga neste år, og alle kamper skal spilles på ESPNs idrettskompleks i tilknytning til Disney World.

Les også: Tidenes yngste i Godset klar for portugisisk klubb

Flere nordmenn

Deilas New York City møter blant annet Orlando City, Philadelphia Union (med Jakob Glesnes) og Chicago Fire i gruppespillet. Inter Miami og Nashville er de to siste lagene.

Adama Diomandés Los Angeles FC møter byrival Galaxy i en El Tráfico-utgave i Florida. De to andre lagene i gruppen er Houston Dynamo og Portland Timbers.

Ola Kamaras DC United møter Toronto, New England Revolution og Montreal Impact.

Les også: Raja inviterer idrettstoppene til hastemøte

Per Ciljan Skjelbred er tilbake i trening, men ifølge Adresseavisen går det mot at Rosenborg blir uten 33-åringen i lørdagens hjemmekamp mot Strømsgodset.

Den tidligere Hertha Berlin-spilleren var bare ti minutter på treningsfeltet på Lerkendal mandag før han gikk i garderoben med sin vonde legg.

Han trente igjen onsdag, men innrømmet overfor Adresseavisen at lørdagens oppgjør mot Strømsgodset høyst sannsynlig går uten ham.

– Man skal aldri si aldri, men slik det kjennes ut nå kan den kampen komme for tidlig, ja, sa Skjelbred til lokalavisen etter onsdagens trening.

Rosenborg innledet sesongen med bare ett poeng på de fire første kampene. Så fikk trener Eirik Horneland sparken, og under den midlertidige treneren Trond Henriksens ledelse har det blitt to seire og en uavgjort for trønderne.

Les også: Tidenes yngste i Godset klar for portugisisk klubb

(©NTB)

David Nielsens sønn Noah Jean Holm er klar for den portugisiske klubben Vitoria de Guimaraes.

Holm har skrevet under på en fireårsavtale med klubben som ligger på 7.-plass i toppdivisjonen i Portugal. Han kommer fra spill på Leipzig sitt U19-lag.

Den portugisiske klubben bekrefter selv at Holm kommer gratis til klubben og at han har en utkjøpsklausul på 50 millioner euro.

Som 15-åring i 2016 ble Holm tidenes yngste Strømsgodset-spiller med proffkontrakt. Han kom til Drammen da faren David Nielsen ble assistenttrener under Ronny Deila. Nielsen er nå trener i danske Aarhus.

Året etter gikk han fra Strømsgodset til RB Leipzig. Der ble det spill på klubbens U17- og U19-lag. Han fikk aldri debuten for A-laget. Sist sesong ble det sju mål og fire målgivende pasninger på 18 kamper i Bundesligas U19-liga. I tillegg scoret Holm tre mål på seks mesterligakamper for Leipzig U19.

Holm har spilt 39 aldersbestemte landskamper. Han imponerte stort for G18-landslaget i 2019 med sju mål på elleve kamper, deriblant med to mål i 2-1-seieren over Tyskland i november.

Les også: Raja inviterer idrettstoppene til hastemøte

(©NTB)