Joakim Hykkerud varmer opp før kvartfinalen mot Ungarn i VM i Frankrike.

Sølv-Hykkerud vender hjem til sønnen

Landslagsspiller Joakim Andre Hykkerud har sagt opp kontrakten med Hannover og skal spille for Drammen neste sesong.

- Hovedgrunnen er at jeg vil komme nærmere sønnen min. Han begynner på skolen fra høsten av og jeg vil tilbringe mer tid med han, sier Joakim Hykkerud til Dagsavisen Fremtiden.

I sommer skrev han en ny toårskrontakt med Bundesligaklubben TSV Hannover Burgdorf, men med en klausul om at han kunne bryte den ved familiære årsaker. Den har han nå benyttet seg av.

-Jeg har vært proff i sju år nå. Da passer det godt å komme hjem, sier 31-åringen

- Hvordan reagerte sønnen din på at du kommer hjem?

- Jeg turte ikke si det endelig før i går kveld. Han er strålende fornøyd og vet at når snøen er borte og varmen er tilbake kommer pappa hjem. Man får jo dårlig samvittighet av å være borte så mye.

Med Hykkerud på plass for Drammen på plass en spiller med erfaring fra landslaget og fra verdens beste håndballiga.

- Det betyr mye for oss. Han kan tilføre mye både på og utenfor banen, sier DHK-trener Kristian Kjelling.

- Han er en utrolig dyktig spiller som kommer til å heve nivået vårt.

Hykkerud sier han er motivert for å gjøre en god jobb både på og utenfor banen og ser fram til å kjempe for medaljer med Drammen. Klubben han har spilt sju sesonger for tidligere. I sesongen 2009/10 ble han kåret til årets strekspiller i Postenligaen og årets spiller i Drammen.

- Sist jeg var her var det en veldig vinnerkultur. DHK skal alltid være med å kjempe om medaljer, og nå gjøres det en god jobb både på og utenfor banen. Vi skal igjen bli en klubb i toppskiktet i Norge.

Hykkerud skal avslutte sesongen i Tyskland, med siste kamp 10. juni. Etter sommerferien er han for fullt i gang for Drammen. 

- Var det andre klubbalternativer når du ville hjem til Norge?

- Det har vært interesse fra andre klubber, men jeg har sagt at det er DHK som er klubben min i Norge. Noe annet har egentlig ikke vært et tema.

I januar tok han og resten av det norske landslaget sølv i VM i Frankrike. Hykkerud forteller at han ikke helt har klart å lande etter den historiske prestasjonen. 

- Interessen har vært stor både i Norge og Tyskland. Jeg er veldig stolt av å ha tatt et sølv med Norge. Jeg kommer til å ta med meg den erfaringen på banen fremover.

Kjelling forteller at målsettingen til Drammen er å gradvis ta noen steg fremover.

- Vi skal ikke bygge noe nytt luftslott, sier han.

- Er det flere spillere på vei inn?

- Vi er i dialog med flere og kommer til å presentere dem etter hvert som vi lander avtaler, sier han.