Sociedad vant uten Ødegaard

Selv om Martin Ødegaard ble friskmeldt før kampen, ble nordmannen hvilt i Real Sociedads 2-1 seier mot Athletic Bilbao søndag.

Alexander Isak bidro til seieren med mål og målgivende pasning, men kampen gikk uten en friskmeldt Martin Ødegaard.

Ødegaard måtte byttes ut med en kraftig lårhøne i torsdagens cupseier over Real Madrid, og det hersket tvil om 21-åringen ville rekke søndagens Baskerland-derby.

Lørdag kom Sociedad-trener Aguacil med lovende nyheter om skaden, men da troppen til søndagens oppgjør ble publisert, var Ødegaards navn utelatt.

Cupsemifinale

Den trolige årsaken er at Aguacil ikke ønsker å ta noen risiko med Ødegaard og heller hvile ham til onsdagens cupsemifinale mot Mirandés.

– Martin fikk seg en kraftig smell og haltet av banen, men han kom på trening og framsto bra i går. Han er klar på at han vil spille uansett, sa Aguacil til TV 2 lørdag.

Isak avgjorde

Sociedad-treneren valgte også å starte med Alexander Isak på benken i søndagens oppgjør, men svensken kom inn og avgjorde kampen for Ødegaards lag.

Først la Isak vakkert opp til lagkamerat Portu før han selv avgjorde da han kranglet inn 2-1-seier etter at Bilbao hadde utlignet.

Bilbao-spiller Iker Muniain var en av flere profiler som ble hvilt før lagets cupsemifinale mot Granada, men spanjolen kom inn og fikk direkte rødt kort på tampen etter en grisetakling.

(©NTB)