Sesongens første hjemmeseier kom i Mjøndalen

(Mjøndalen - Sarpsborg 1-0). Mjøndalen halte i land sesongens første trepoenger da Sarpsborg ble slått 1-0 lørdag kveld. Hjemmedebutant Shuaibu Ibrahim ble matchvinner. Det ble også årets første hjemmeseier i Eliteserien.

Verken Mjøndalen og Sarpsborg maktet å score mål i sin første eliteseriekamp. Der Mjøndalen fikk med seg ett poeng med 0-0 borte mot Stabæk, måtte Sarpsborg se seg slått 0-1 av Vålerenga på hjemmebane i Mikael Stahres trenerdebut.

Lagene hadde spilt uavgjort i sine fire siste møter i Eliteserien før lørdagens kamp på Mjøndalens nyoppussede stadion, noe første omgang bar preg av.

Shuaibu Ibrahim satte inn 1-0 etter 25 minutters spill. Fredrik Brustad ble spilt gjennom av Lars Olden Larsen på høyrekanten. Brustads påfølgende innlegg var høyt, og det dalte akkurat over Sarpsborg-forsvarer Bjørn Inge Utvik, som feilberegnet totalt. Bak ham lurte Ibrahim, som dempet ballen og plasserte inn ledermålet på kontrollert vis fra kloss hold.

– Det føles utrolig bra. Det er stort, sa målscorer Ibrahim til Eurosport på vei inn i garderoben til pause.

På tross av en tett og relativt jevn første omgang var det ikke ufortjent at Mjøndalen ledet til pause.

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson var ikke imponert over det han så fra blåtrøyene: – OBOS-nivå, var svenskens klare dom, og Sarpsborg-trener Mikael Stahre var langt på vei enig med sin landsmann:

– Det føles ut som om det kan gå 700 dager uten at vi kommer til avslutning. Vi må komme til flere avslutninger, sa Stahre til Eurosport rett før 2. omgang startet.

Kriget i senk

Mjøndalen fortsatte å styre etter hvilen. 7-8 minutter ut i omgangen var de brune nære på å øke ledelsen. En godt slått corner traff Markus Nakkim, som headet rett på Sarpsborg-keeper David Mitov-Nilsson. Returen var Ibrahim først på, og skuddet hans traff stolpen. Selv om assistentdommeren allerede hadde vinket for offside, var et sultent Mjøndalen-mannskap nærmere å øke ledelsen, enn Sarpsborg var å utligne.

Bjørn Inge Utvik erkjenner at Sarpsborg leverte langt under pari.

– Vi er ikke bedre, dessverre. De kriger oss i senk og vinner alle duellene. Vi klarer ikke skape de store sjansene. Vi må hjem for å øve, sa Sarpsborg-midtstopperen.

Sarpsborg hevet seg noe utover i 2. omgang, men kom aldri til de store målsjansene.

– Forsvarer oss fantastisk

Etter kampen var Mjøndalen-trener Vegard Hansen storfornøyd med lagets innsats.

– Det skal spilles 30 kamper, men vi ser bedre ut i år enn i fjor. Jeg sa etter forrige kamp at vi må våge mer for å vinne, og det gjorde vi tidvis i dag. Vi forsvarte oss fantastisk. Det var en skikkelig arbeidsseier, sa Hansen til Eurosport.

Hansens nedrykkstippede menn tok sin første seier for sesongen og står nå med fire poeng. Sarpsborg har derimot fått en svak start under Stahres ledelse, med null poeng og like mange scorede mål.

Mjøndalen møter Viking i Stavanger i neste runde, mens Sarpsborg tar imot Strømsgodset.