Savnet jente (13) i Vikersund døde

Mandag ble det satt i gang en leteaksjon etter ei 13 år gammel jente i Vikersund. Ved 17.00-tiden ble hun funnet sterkt medtatt, og nå bekrefter politiet og Modum kommune at livet ikke sto til å redde.

Politi og frivillige fra både Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder og Sea King-helikopter deltok i leteaksjonen etter ei 13 år gammel jente som ble meldt savnet i Vikersund i Modum kommune mandag.

Jenta ble funnet sterkt medtatt i 17.00-tiden, og sendt til sykehus. Der ble hun bekreftet omkommet 00.30 natt til tirsdag.

– Det er med stor sorg og beklagelse vi må meddele at den 13 år gamle jenta fra Vikersund som ble funnet etter leteaksjon i går, er død.  Modum kommune sender varme tanker til den nærmeste familien, slekt, venner og andre impliserte. 13-åringen ble erklært død 00.30 i natt, hvilket politiet nå også bekrefter, skriver Modum kommune på sine hjemmesider tirsdag.

Kommunen forteller at deres kriseteam er satt, og til disposisjon for de nærmeste, samt skolen. Videre opplyser kommunen at elevene på Nordre Modum ungdomsskole i dag vil få et tilpasset opplegg med mulighet for prat,støtte og hjelp. De elevene på Søndre Modum ungdomsskole som også trenger hjelp, vil få det, skriver kommunen.