Nyheter

Så mye er Drammenspatriotene gode for

Tidligere i år varslet Strømsgodsets rike onkler at de ville trekke seg ut av klubben etter 2020-sesongen, men det er neppe på grunn av skral økonomi. Sjekk alle sjus formue og inntekter for 2018 her.

Drammenspatriotene, som består av de sju lokale investorene Atle Kittelsen, Petter Kittelsen, Lars Nilsen, Thor Nilsen, Tom Saxegaard og brødrene Per Kristian og Svein Helling kom inn i Godset i 2005 – da de reddet klubben fra konkurs.
Etter å ha vært inne i klubben de siste 15 årene, varslet de i vår at deres aksjeselskap Strømsgodset Fotball AS ikke ville fornye samarbeidet med Strømsgodset Toppfotball etter sesongen 2020.
Strømsgodset driftes ved at klubben/toppfotballen overfører alle inntekter til Strømsgodset Fotball AS, som til gjengjeld tar seg av alt administrativt, og sørger for at laget får spille.

LES OGSÅ: Disse tjente best i Strømsgodset

Størst, tjener mest og har størst formue

24. mai meldte SIF i en pressemelding at de har nedsatt et arbeidsutvalg, med representanter fra SF og ST, for å sikre toppfotballen «gode og forutsigbare rammevilkår for bærekraftig drift også etter avtalens utløp».
Når patriotene nå trekker seg ut, er det neppe fordi de ikke har nok penger til å fortsette. Godset hadde riktignok et underskudd på nærmere ti millioner kroner i 2018, og på generell basis er det sjelden lønnsomt å drive en fotballklubb i Norge. Likevel har gjengen på sju mer enn nok i formue til at det ikke skal være det største problemet.
Samlet sett står de sju Drammenspatriotene nemlig med en formue på til sammen 1,2 milliarder kroner.
Lars Nilsen, som også hadde høyest skattbar inntekt i 2018 i Drammen, har også den høyeste formuen. Block Watne-eieren står oppført med en formue på 395 millioner kroner, og tjente ifølge skattelistene 23,5 millioner kroner i 2018.

LES OGSÅ: Disse hadde høyest skattbar inntekt i Drammen i 2018

735 millioner i formue på Helling-brødrene

Sammen med mobilgründer Atle Kittelsen, er Lars Nilsen også største aksjeeier i aksjeselskapet Drammenspatriotene. Begge har en aksjepost på 30,303 prosent hver.
Bror Thor derimot er oppført med 0 i inntekt, og litt over 16 millioner kroner i inntekt for 2018. Han er tredje største aksjeeier i Drammenspatriotene, med en aksjepost på 15 prosent.
Brødrene Per Kristian og Svein Tollef Helling har gjennom selskapene Peak Invest, Helling Invest og Rutebileiernes Standardiseringsselskap rundt 17 prosent av aksjepostene i Drammenspatrioten AS til sammen.
Suzuki-importørene står oppført med henholdsvis 362 millioner og 373 millioner kroner i formue, og en skattbar inntekt i 2018 på 10,1 millioner og 17,7 millioner kroner hver.

LES OGSÅ: Disse skattet mest i Norge i 2018

Sjekk hele listen her

Hans Petter Kittelsen, som driver restauranter og utesteder, hadde en skattbar inntekt på 1,3 millioner og litt over millionen i formue. Hans bror Karl Atle Kittelsen derimot, står oppført med 0 i inntekt og 15,8 millioner i formue.
Sistemann av sjumannsgruppen er eiendomsinvestor Tom Saxegaard. Han eier 0,86 prosent av aksjene i Drammenspatriotene, og har vært styreleder i Strømsgodset i en årrekke. Saxegaard var oppført med 0 i inntekt i 2018, men har 58 millioner kroner i formue om vi skal tro på tallene fra skatteetaten.

Mer fra Dagsavisen