Ready til semifinale, Ullevål får en ny sjanse

(Ullern – Ullevål 4-5, Ready – Sarpsborg 10-1). Ullevål avgjorde på overtid og sørget for en fjerde kvartfinale, Ready knuste Sarpsborg og er videre til semifinale i bandy-sluttspillet.

Av Even Lübeck

Ullevål vant 5-4 og sørget for en fjerde kvartfinale i serien mot Ullern mandag kveld. Ready hadde få problemer med å slå Sarpsborg. Dermed er de klare for semifinale.

Etter at både Ullern og Ready ledet 2-0 i best-av-fem-serien mot henholdsvis Ullevål og Sarpsborg, kunne begge Oslo-lagene ta seg videre til semifinale ved seier mandag kveld.

Vi går først til Ullernbanen, der det ble et vanvittig drama da Ullern og Ullevål møttes til den tredje kvartfinalen i NM-sluttspillet mandag kveld. Kampen var utsatt én dag etter uværet som herjet søndag og ble spilt 19.00 mandag.

Ullern tok ledelsen 2-0 med to mål før det var spilt 20 minutter ved svenske Christoffer Carlström og finske Joni Vuopio, før Jonas Gaare reduserte til 1-2 etter halvtimen og Jesper Bergersen utlignet til 2-2 etter 35 minutter. Det var også stillingen til pause.

Scoret hat trick

Så gikk Ullern opp i 3-2 etter timen spilt ved Nicolai Linnes Pedersen, før Ullevål umiddelbart utlignet ved Gaare igjen.

– Jeg fikk en lekker stikker fra Løland (Jan Fredrik) og smetter inn alene med keeper og scorer, sier tremålsscorer Jonas Gaare.

Så begynte det å bli hektisk og ampert – dommerne delte ut fire utvisninger på bare elleve minutter.

Seks minutter før slutt gikk Ullern opp i ny ledelse ved Andreas Sletta. Da trodde nok de fleste at Ullern var videre til semifinale. Men den gang ei.

Med 89 minutter spilt fikk Ullevål corner. Den ekspederte Bergersen i mål. Så, etter 92 minutter, sendte Gaare gjestene til himmels med sin tredje (!) scoring for kvelden.

– Det var jo dritgøy. Sinnsykt viktig for laget å sette den og vinne kampen på overtid. Vurderer å sette ballen på keeper fra skrå vinkel, men bestemmer meg heller for å dra meg inn. Blir jeg tatt, får jeg straffe. Eller så scorer jeg. Og jeg scoret. Jeg er glad for at jeg gikk for det siste alternativet, sier Gaare.

Å score hat trick er faktisk ikke så fjernt for Ullevål-spilleren – både mot Sarpsborg denne sesongen og mot Solberg i sluttspillet i fjor scoret han tre mål.

4-3-seieren gjør at det nå skal spilles en fjerde kvartfinale mellom lagene på Bergbanen. Vinner Ullern denne er de videre til semifinale med 3-1 i kamper, men dersom Ullevål vinner blir det en femte og avgjørende kamp på Ullernbanen.

– Vi kommer til å ta neste kamp på Bergbanen nå. Vi har spilt 2,5 kamper bedre enn dem. Vi er veldig gode sammen i dag og kommer til å vinne hjemme, sier Gaare selvsikkert.

– Vi starter litt haltende og havner tidlig bakpå 0-2. Men vi holder veldig mye i ball og er tålmodige. Ullern virket slitne i dag, sier målvakt Simen Lycke Kjøllmoen, som igjen sto en god kamp.

– Vi fortjente å vinne. Vi kjører hele kampen og har tro på det vi gjør. Det kommer vi til å fortsette med i neste match. Jeg har veldig troen i kamp 4 også, sier trener Sondre Hammerstad.

Ready med stålkontroll

Etter to trøblete kamper mot Sarpsborg i kvartfinaleserien for Ready (2-1-seier hjemme, 4-3-seier borte), løsnet det endelig for laget fra Gressbanen hjemme mandag. Det så ut som om den ene hviledagen ekstra grunnet uværet hadde gjort Ready-guttene godt.

Allerede etter 10 minutter ledet de 2-0 etter scoringer av den svenske duoen Filip Hallmén og Albin Rönnqvist. Hallmén har slitt med sykdom over en lengre periode og spilte ikke i det to første kampene, men var tilbake mandag – og det med et smell.

Grunnseriens beste spiller Iskander Nugmanov økte så til 3-0 og 4-0, før kaptein Isac Jerner smalt inn 5-0 på corner på overtid av den første omgangen.

Etter timen spilt satte Jerner inn sitt andre, før Hallmén scoret to på rappen. 9-0 var et faktum ved Martin Bjerkely på corner.

Sarpsborg reduserte like før full tid, før Hallmén fikk æren av å sette inn sitt fjerde for kvelden tre minutter før full tid.

Nugmanov skadefri

– Vi holdt høyt tempo i angrepsspillet vårt og var gode defensivt. Men vi scoret fire kjappe mål i starten av kampen, som hjalp oss til å roe ned, sier Iskander Nugmanov til Dagsavisen.

Nugmanov skadet seg mot Stabæk i den siste grunnseriekampen og sto over den første kvartfinalen mot Sarpsborg, men har spilt de to siste. Han satt på benken den siste halvtimen mandag for å unngå å skade seg på nytt, men forsikrer seg om at han er 100 % klar til å spille.

Filip Hallmén: - Det var deilig å være tilbake til denne kvartfinalen, min første siden jeg har slitt med sykdom. Det var gøy å score fire mål i tillegg!

Også Ole Stordahl var fornøyd med oppgjøret. Han sto bak mye av det Ready skapte.

– Veldig god følelse å sende Sarpsborg på barmarkstrening, for de er ferdige for sesongen. Nå har vi to lange og fine uker på å øve på detaljer som blir viktig i semifinalene, sier han.

Dermed er Ready greit videre til semifinale, uten å ha imponert nevneverdig i verken kamp 1 eller 2.

Også Stabæk og Solberg er videre etter tre strake seirer. De trekkes etter at Ullern-Ullevål er ferdigspilt.