Ready-tap i Solbergelva – 2-2 i kamper betyr en femte og avgjørende kamp

(Solberg – Ready 3-0) Ready kom kjapt ned på jorda etter to gode kamper mot Solberg. Søndag ble det 0-3-tap. Dermed skal alt avgjøres i en femte kamp på Gressbanen tirsdag kveld.

Av Even Lübeck

I drittværet med sludd og slaps og lite bandyvennlige forhold mandag var det Solberg som kom best i gang. Kampens første mål var et faktum etter 19 minutter. Eirik Bø Johnsen fant Eirik Solberg, som nærmest med ryggen vendt mot mål hamret ballen i nettaket. Den kunne Ready-målvakt Markus Thomassen gjøre lite med.

Felix Ljungberg var ikke langt unna å utligne til 1-1 på et frislag et par minutter senere, men forsøket snek seg utenfor. Også Iskander Nugmanov fikk en god mulighet på corner, men forsøket ble reddet av Ole Tobias Fevang i Solberg-målet.

Fem minutter før pause var det Solberg som gikk opp i 2-0. Bø Johnsen plukket opp ballen på egen halvdel, dro av tre Ready-spillere og spilte ut venstre til Sondre Kristoffersen. Han var iskald alene med Thomassen og la ballen over leggskinnen til målvakten.

Det var også stillingen til pause.

Lekker 3-0-scoring

– Matchen starter jevnt de første minuttene. Ingen av lagene har overtaket og det kommer sjanser begge veier. Etter 15 minutter begynner det å sludde ganske kraftig og det går over til lange baller. Vi er ikke helt der vi skal være. Det var mange lange baller på grunn av været, sier Isac Jerner, Ready-kaptein og landslagsspiller.

– I pausen blir vi enige om at vi er altfor dårlig, rett og slett. Vi får ikke spillet til å stemme og vi slipper inn altfor enkle mål. Vi er ikke så påskrudde som vi skal være, og som vi forventer av hverandre. Vi tar ikke den jobben som kreves, vi er ikke nøye nok og vi blir enige om at vi må opp flere hakk.

Ready hadde flere gode muligheter i den andre omgangen, men det var Solberg som scoret omgangens eneste mål kvarteret før full tid. Emil Gulbrandsen dro seg langs kanten og inn i 16-meteren før han fant Bø Johnsen foran mål. Han pirket inn 3-0 og avsluttet med det en stor kveld med mål og to målgivende.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Må være påskrudd til siste kamp

– I andre gjør vi det bedre og vi er helt klart det laget som tjener på bedre forhold. Det går å spille langs isen, men kommer ikke til helt store sjansene, isen er for myk og tempoet blir for lavt. Solberg forsvarer seg bra og ligger lavt, det er vi som må frem og ikke de. I perioden før Solberg setter 3-0 målet kommer vi til noen store sjanser, men får ikke satt ballen i mål. Etter dette fortsetter vi å presse omgangen ut, men til ingen nytte. Solberg forsvarer seg med 11 mann og kontrer.

– Hvorfor ble det ingen scoringer heller? Og så få mål?

– Vi får ikke i gang kollektivet fra start og det stemmer liksom ikke helt hele matchen egentlig. Vet ikke om det er oppladingen, innstillingen eller hva det er, vi var ikke helt der vi burde. Når det blir sånne forhold blir det ofte lite mål og når vi ikke greier å score 1-1 eller 1-2 målet blir det en enorm oppoverbakke ved 3-0 etter 75 min. Vi er heller ikke smarte nok, vi får fire utvisninger som er helt unødvendige og slipper inn to mål i første som lett kunne vært avverget om vi hadde vært der vi skulle.

Tapet betyr at alt skal avgjøres på Gressbanen tirsdag 19.00.

– For oss gjelder det at vi er påskrudde fra start og er nøye i alt vi gjør. Vi må møte opp med enda bedre innstilling og fokus enn hva vi gjør i dag. På tirsdag er det meldt enda verre vær enn det det var i den fjerde kamp - så det er i drittvær det skal avgjøres. På tirsdag er det NM-finale eller sommerferie - det laget som vil mest vinner. Nå skal vi møtes mandag for å trene og gå over matchen, så skal vi mobilisere og gå all in på matchen på tirsdag.